
Foto: iStock
Uz okuse pesta, sušenih rajčica i mozzarelle mesu ćete dati jednu novu dimenziju
Piletina je jedna od najsvestranijih namirnica, a tko uživa u njoj, nema na koje načine ju već nije spravio!
Nedavno smo pisali recept o hasselback krumpirima, a danas vam donosimo jednu ideju za ručak baš na tom tragu: hasselback piletinu!
Uz okuse pesta, sušenih rajčica i mozzarelle mesu ćete dati jednu novu dimenziju a vjerujemo da će vam ovaj recept postati jedan od regularnih u kuhinji.
Sastojci
- 4 komada pileća prsa bez kože
- 1 kuglica mozzarelle
- 4 komada sušenih rajčica, narezane na ploške
- šaka bosiljka
- maslinovo ulje
- 4 žlice svježeg pesta
Postupak
Zagrijte pećnicu na 200°C (ili 180°C ako koristite ventilator).
Pileća prsa zarežite po širini, držeći razmak oko dva cm, no pripazite da ne zarežete meso do kraja.
Na svaki rez dodajte tanku krišku mozzarelle, tanku krišku rajčice i list bosiljka sve dok ne ispunite sve rezove.
Meso stavite na lim, začinite i pokapajte s malo maslinovog ulja pa pecite 15-20 minuta dok piletina ne bude pečena i dok se sir ne otopi. Prelijte pestom i još nekoliko listića bosiljka. Poslužite i uživajte u jelu!
najnovije
najčitanije
Nogomet
HNL
Hajduk u sudačkoj nadoknadi do boda, Rijeka preuzela vodstvo
Hrvatska
Glavni državni odvjetnik
Turudić o aferi sa zemljištem u Bujama: Uhićenje Kekina nije politički motivirano
Županija
prigodni program
U Gračacu obilježena 33. godišnjica HVO-a
Hrvatska
bivši ministar
Josip Dabro prodaje svoj automobil: “Jednom pucano iz njega”
Zadar
donosimo popis
Poveći broj ulica u Zadru i županiji u ponedjeljak bez struje
Moda
SUBOTNJA ŠPICA
MODNA ANALIZA Pravi hit špice su kaubojske čizme
Crna Kronika
prometna nesreća
Vozio pijan pa udario u parkiran automobil
Zadar
DKW F5
Ive Ivanković posjeduje auto iz 1936.! “Na njemu sam i polagao vozački”
Zadar & Županija
Inženjer strojarstva
Jakov Bakić: Želim učiniti Dalmaciju energetski najčišćom turističkom regijom
Zadar
OBAVIJEST