Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Sjajan košarkaški uspjeh

Zadarski gimnazijalci ponovno najbolji u Hrvatskoj

Autor: Alen Plahinek

12.05.2023. 13:00
Zadarski gimnazijalci ponovno najbolji u Hrvatskoj

Foto: Gimnazija Vladimira Nazora



Velikom pobjedom, 56:40 (25:24), košarkaši Gimnazije Vladimira Nazora obranili su naslov državnog prvaka srednjih škola. Na Prvenstvu Hrvatske u Poreču redom su “padali”, Sisak i Valpovo u skupini, zatim Sinj u četvrtfinalu, Šibenik u polufinalu i za drugu titulu zaredom pobjeđena je Gimnazija iz Pule, koja je bila ovogodišnje veliko iznenađenje. Sjajnu atmosferu na terenu i u samoj ekipi opisala je Jadranka Duvančić, profesorica Tjelesnog i zdravstvenog odgoja iz Gimnazije Vladimira Nazora i voditeljica mladih košarkaša.


– Teže je bilo obraniti, nego osvojiti naslov. Bio je poprilično naporan ritam, pet utakmica u dva dana. Finale je bilo gusto u početku, ali kasnije čvršćom obranom uspjeli su naši dečki odraditi posao i zatvoriti utakmicu u svoju korist. Što se dečkiju tiče, skidam im kapu do poda. Stvarno su odlična “klapa” i dišu svi za jednog. Stariji kreću prvi na teren, rade razliku i onda ulaze mlađi i održavaju tu razliku. Cijene jedni druge, nema podcijenjivanja između njih i to ih je, među ostalima, dovelo do uspjeha – kazala je Duvančić te ispričala neke detalje izvan utakmica.


Doček u školi


– Praktički nema tko se nije htio slikati s Michaelom Ružićem, kao najboljim igračem prvenstva. Ništa bolje, što se slikanja tiče, nije prošao ni “mali” Ivan Njegovan. Već smo ga zezali da mora početi naplaćivati fotografiranje. Onda tu ima i Niko Šare koji je apsolutno uvijek veseo i nasmijan, ali i svi ostali, da ne bi bilo da samo neke izdvajam. Moram ih pohvaliti i na urednosti, poslije njih na klupi nije ostao ni papirić, a kamoli neka boca. Već jako dugo nisam imala neku tako odličnu i homogenu skupinu – otkriva Duvančić.





Za dečke sprema se i doček u ponedjeljak kada će doći u školu.


– Sigurno su promukli jer se pjevalo i feštalo od Poreča skroz do Zadra. Danas smo nažalost svi zavijeni u crno zbog smrti bivšeg učenika, tako da ne bi bilo primjereno da smo imali i doček košarkaša, pa je sve pomaknuto na ponedjeljak. Što će sve biti, ne smijem otkriti – kazala je Duvančić.


Sastav: Domagoj Batur, Niko Šare, Ivan Njegovan, Vid Jovančević, Andro Mirčeta, Michael Ružić, Niko Ružić, Roko Zdrilić, Toni Torbarina, Juraj Mamić, Lovre Šoša, Frane Peša, Jerko Pehar. Voditelj: Ante Knežević i Jadranka Duvančić.


Rezultati Vladimira Nazora, skupina B: Gimnazija Sisak 76:47, Srednja škola Valpovo 50:44. Četvrtfinale: SSŠ Ban Jelačić Sinj 70:32. Polufinale: Tehnička škola Šibenik 62:24. Finale: Gimnazija Pula 56:40.