Petak, 3. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

ČUVENI POTEZ

VIDEO Prisjetimo se Lukine čarolije: Je li ovo najljepša asistencija u povijesti Lige prvaka?

Autor: Robert Hrkać

05.01.2024. 14:09
VIDEO Prisjetimo se Lukine čarolije: Je li ovo najljepša asistencija u povijesti Lige prvaka?

Foto: Luka Modrić/Foto REUTERS



U ‘katalogu’ fenomenalnih asistencija i pogodaka našeg kapetana Luke Modrića, jedan potez odskače. Naime, radi se o nestvarnom ubačaju vanjskom za Rodryga u četvrtfinalnom uzvratu Lige prvaka 2021./22. protiv Chelseaja, koji je donio preokret ‘Kraljevima’ i na koncu plasman među četiri najbolje momčadi Starog kontinenta. (Rodrygo je Lukin pas fantastično zahvatio i pospremio u mrežu Bluesa)


Tada su se Lukinom potezu klanjali bivši nogometaši, novinari i punditi. ‘Pas desetljeća’, komentirao je bivši škotski napadač Ally McCoist, dok je zadivljen bio i Rio Ferdinand. ‘To dodavanje Luke Modrića razlog je zašto sam izgubio glas! To što on radi… ma, to je ilegalno! Vrištao sam Luka, Muka, kako god da mu je ime. Fenomenalno’, kazao je slavni branič Manchester Uniteda.


@championsleague This pass 💫 #ChampionsLeague #UCL #Modrić ♬ original sound – Music World




Mnogi stručnjaci Lukin pas za Rodryga smatraju jednom od najljepših asistencija u povijesti Lige prvaka. Zapravo, u istu rečenicu može ući jedino čarobna Kakina ‘lopta s očima’ za Crespa iz čuvenog istanbulskog finala Milana i Liverpoola.