Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Futsal Winter Fest

Albatros nadletio Varoš, Sinjoretovo jedva "preživjelo" Stanove

Autor: Alen Plahinek

05.01.2024. 09:41
Albatros nadletio Varoš, Sinjoretovo jedva

Foto: Futsal winter fest



Veliko iznenađenje već u drugom kolu Futsal Winter Festa priredio je Albatros izbacivši najbolju momčad Zadarske županije Varoš ZDC, pojačanu za Marina Tomasova i Danijela Subašića. Publika se, kako to i obično biva, okrenula na stranu autsajdera, a dva pogotka Lovre Gulana napravili su šou-program na tribinama dvorane Krešimira Ćosića. Okrenula je Varoš sve to u svoju korist i povela 3:2, međutim Albatros se nije dao smesti i Filip Pilipović zabio je za 3:3 i donio raspucavanje. Nervoza je iznenađujuće »pojela« Varoš u raspucavanju pa je tako Karlo Klarin pogodio gredu, a onda u trećoj seriji vratar Ivan Mišković je obranio udarac Luki Celiću, dok je za Albatros bio precizan Luka Vidaković čime je donio veliku pobjedu Albatrosu. Sjajan susret odigrali su Višnjik i Udruga studenata Bukovice i Kotara, a pobjedu je odnio Višnjik 3:2. Poveli su »studenti« samo da bi Višnjik okrenuo na 3:1 i riješio susret.


Neizvjesni susreti


Rezultati možda ne govore tako, ali i Posedarje i Zemunik strepili su gotovo do posljednjih minuta, a niti Murvica nije imala baš »plitak potok« za proći. Posedarci su s 4:2 ispratili Škabrnju. Bio je to susret Rončevića protiv Jurića i Lučića, a kao pobjednik je izašao Rončević s hat-trickom. Do posljednjih 70 sekundi bilo je 3:2 za Posedarje, Škabrnjanci su krenuli na sve ili ništa s golmanom-igračem i na kraju dobili ništa. Zemunik je pobijedio 5:2 Ražanac, iako su se igrači Ražanca čak dva puta vraćali u susret. Posebno će se pamtiti »čišćenje paučine« u režiji Ante Paleke iz daljine za 2:0 pred odlazak na predah. Ipak, najviše je značio Ivan Magaš na vratima Zemunika te im donio manje-više miran kraj susreta. Murvica je drugu godinu zaredom na Winter Festu izbacila Idassu Nadin. »Crveni« su poveli 3:0, tako da su se igrači Idasse pred kraj susreta odlučili na maksimalan rizik, no uspjeli su doći samo do počasnog pogotka.


Dominacija Ludogoreca


Nakon što su prvo kolo prošli kroz »ušicu igle«, odnosno tek nakon raspucavanja, u drugom kolu igrači Ludogorec Trabakula »razmontirali« su Paklenicu 10:2. Apsolutni heroj Ludogoreca bio je Dominik Bačić koji je zabio čak šest pogodaka. Može se reći kako su igrači Ludogoreca prave »noćne ptice« jer su oba puta do sada posljednji igrali susrete, zadnji ostajali u dvorani i oba puta bili su uspješni. Raštane Kanela spremljena je u torbu i poslana kući. Presudila im je upravo SC Torba. Iako je Margarin donio vodstvo Raštanama, »torbaši« su nakon toga pomeli sve pred sobom. Debeljačani su pobijedili na pogon Marka Gambiraže, ujedno i najmlađeg igrača na terenu. Hrabro »guraju« igrači Torbe prema drugoj tituli na drugom velikom malonogometnom turniru u Zadru nakon što su početkom rujna slavili na Memorijalnom turniru Antonio Jurjević.




Prošlogodišnji finalisti najjače malonogometne lige Zadarske županije Sinjoretovo uspjelo se provući u treće kolo pobijedivši Stanove nakon raspucavanja penala. Praktički do samog kraja Sinjoretovo je imalo 2:0 na semaforu zahvaljujući Kapitanoviću i Kožulu, no u posljednjim minutama vratar »Stanara« Dražević odlučio je krenuti prema naprijed i to se isplatilo jer je zabio za 2:1. Ubrzo je Tikulin izjednačio na 2:2 i odveo utakmicu u lutriju kaznenih udaraca. Druga serija bila je ključna jer je Sentić pogodio gredu, dok su igrači Sinjoretova u sve tri serije ostali »hladni kao špricer«.



LUDOGOREC       10


PAKLENICA       2


Strijelci: D. Bačić 6, Žilić 1, L. Bačić 1, Agatić 1, Vukoša 1/ J. Jukić 1, Cindrić 1. Igrač utakmice: Dominik Bačić.


LUDOGOREC TRABAKUL: Žilić, D. Bačić, L. Bačić, Vukoša, Agatić, Cindrić, Šišak. Voditelj: Nikola Čirjak.


PAKLENICA: Jukić, Bucić, Dokoza, Cindrić, F. Jukić, Milovac, Jurlina, Gašparović, J. Jukić. Voditelj: Luka Trošelj.



RAŠTANE       1


SC TORBA       5


Strijelci: Margarin 1/ M. Gambiraža 2, R. Gambiraža 1, K. Torbarina 1, Begonja 1. Igrač utakmice: Marko Gambiraža.


RAŠTANE KANELA: Mršić, Kojić, Čirjak, Colić, Margarin, Škugor, Pavlović, Galešić, Stojanov. Voditelj: Slađan Matulina.


SPORTSKI CENTAR TORBA: Stojanov, D. Torbarina, Sarić, M. Gambiraža, R. Gambiraža, K. Torbarina, Begonja, Jurišić, Horvat. Voditelji: Bruno Torbarina i Joso Torbarina.




SINJORETOVO       5 (2)


STANOVI       3 (2)


Strijelci: Kapitanović 1, Kožul 1/ Dražević 1, Tikulin 1. Igrač utakmice: Marko Kapitanović.


SINJORETOVO: Lepur, Marinović, B. Katuša, Katalinić, Ljumeži, Kapitanović, D. Katuša, Lončar, Čavka, Batur, Kožul. Voditelj: Marko Katalinić.


STANOVI: Dražević, Perica, Maruna, Tikulin, Sentić, Vučković, Bugarija, Pešić. Voditelji: Tomislav Zelić i Marin Mikulić.



VAROŠ       3 (4)


ALBATROS       3 (5)


Strijelci: Kolega 2, Klarin 1/ Gulan 2, Pilipović 1. Igrač utakmice: Ivan Mišković.


VAROŠ ZDC: Radaj, Celić, Klarin, Bugarija, Kresović, Tomasov, Kolega, Jurjević-Adžić, Čurjurić, Župan, Subašić. Voditelj: Marko Vukić.


ALBATROS: Mišković, Gulan, Matak, Karaban, Vicković, Vujica, Prskalo, Pilipović, Vidaković, Glavić. Voditelj: Dino Zubčić.



MURVICA       3


IDASSA NADIN       1


Strijelci: Burčul 1, Škara 1, Radman 1/ Radić 1. Igrač utakmice: Ivan Škara.


MURVICA: Jarmanović, Burčul, Surać, Dodik, Škara, Radman, Bašić, Surać, Lučić, Surać, Marković. Voditelji: Hrvoje Čulina i Ivan Lučić.


FS MARE IDASSA NADIN VINA VINKETA: Pedić, Rončević, Pranić, Džalto, Bandalo, Čačić, Ninčević, Radić, Šućur, Dražina. Voditelj: Vedran Vinketa.




ZEMUNIK       5


RAŽANAC       2


Strijelci: J. Buljat 2, Šare 1, Paleka 1, Sičić 1/ M. Miletić 1, Zelić 1. Igrač utakmice: Ivan Dragaš.


ZEMUNIK: Dragaš, J. Buljat, Katuša, I. Buljat, Odžaković, Šare, Paleka, Brkić, Sičić. Voditelj: Tomislav Ćurković.


RAŽANAC: M. Miletić, Ivač, Zelić, Čavić, Prekpalaj, Marelić, Peričić, Matak, R. Miletić. Voditelji: Mate Zelić i Tome Jović.



POSEDARJE       4


ŠKABRNJA       2


Strijelci: Rončević 3, Burčul 1/ K. Jurić 1, Lučić 1. Igrač utakmice: Mateo Rončević.


POSEDARJE: Ivančić, A. Ivandić, J. Ivandić, Šare, Ninčević, Klanac, Burčul, Rončević, Knežević. Voditelji: Ivan Šimurina i Mate Brala.


ŠKABRNJA: J. Škara, F. Škara, Gurlica, Serbynov, J. Brkić, P. Jurić, I. Brkić, Lučić, K. Jurić, Bilaver, F. Brkić. Voditelj: Ivan Župan.



VIŠNJIK       3


U. STUDENATA       2


Strijelci: Lončar 1, Š. Jurica 1, Baljak 1/Bačić 1, P. Jurica 1. Igrač utakmice: Roko Baljak.


VIŠNJIK: Tomljanović, I. Vulić, J. Vulić, Dunić, Lončar, Baljak, Anić, Muić, Š. Jurica, Baždarić. Voditelji: Đani Milin


UDRUGA STUDENATA BUKOVICE I KOTARA: Mikulić, Kolić, Jurjević, Dražina, Bačić, P. Jurica, Katuša, Petrović, Čerina, Prtajin. Voditelj: Josip Katuša.