Petak, 17. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

SJAJAN REZULTAT

Vaterpolski turnir Šest nacija za uzrast do 15 godina: Hrvatska prva, odlični nastupi Tonija Galušića

Autor: Šime Ćurko

26.06.2023. 18:17
Vaterpolski turnir Šest nacija za uzrast do 15 godina: Hrvatska prva, odlični nastupi Tonija Galušića

Foto: HVS.HR



Pod vodstvom izbornika Bruna Sabionija, hrvatska vaterpolska reprezentacija do 15 godina, čiji je član i Zadranin Toni Galušić, na najbolji je način završila nastup na jakom međudržavnom turnir Šest nacija u njemačkom gradu Duisburgu. Hrvatska je u 5. kolu, uz tri Galušićeva gola, svladala domaćina Njemačku (16:8) i osvojila prvo mjesto na turniru. Naime, u zadnjoj utakmici na turniru, Mađarska i Crna Gora su odigrali neodlučeno 10:10, što je Hrvatskoj otvorilo put prema pobjedi na turniru.


Nastup na turniru Hrvatska je počela uspjehom protiv Italije 8:7 (Galušić 1). Uslijedile su pobjede u dvobojima s Australijom (12:6) i Crnom Gorom (6:3, Galušić 1) te poraz od Mađarske 18:12 (Galušić 1). Riječ je o selekciji koja se priprema za Europsko prvenstvo u Podgorici, od 8. do 16. srpnja. Osim pobjedničkog pehara za Hrvatsku, Nardo Dragaš je ponio i dva osobna trofeja, za najboljeg strijelca i igrača turnira.


Inače, ovo je drugi turnir koji je osvojio ovaj uzrast mladih »barakuda«. Hrvatska je pobijedila i na Uskrsnom turniru u Varaždinu početkom travnja, u konkurenciji Italije, Srbije i Crne Gore.


Foto: HVS.HR