Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

PROBLEMI

Tijekom rješavanja tehničkih nedostataka pronađeni novi nedostatci kuglane Mocire

Autor: Alen Plahinek

27.09.2023. 09:23
Tijekom rješavanja tehničkih nedostataka pronađeni novi nedostatci kuglane Mocire

Foto: Mate Komina



Problemima zadarskih kuglača vezanima za nastupe na domaćem terenu još se ne vidi kraj. Zadrani su nekoliko dana pred početak nove natjecateljske sezone neugodno iznenađeni zbog zatvaranja kuglane na Mocirama zbog tehničkih nedostataka. Radovi na njihovom rješavanju su prema predviđenom počeli, no iz lošega »stiglo« je gore. Sve se zakompliciralo, a radovi će potrajati duže nego što je prvotno planirano. To znači i da će sve koštati i znatno više nego je bilo planirano.


– Tijekom podizanja podloge pronašli smo dodatne probleme u cijeloj potkonstrukciji koja je nastradala u rujnu 2017. u velikoj poplavi. Kuglana je tada bila poplavljena, kao i Supernova, kugle su mogle samo plivati stazama. Funkcioniralo je sve do sada, ali je sve došlo na naplatu. Radovi će nam se produžiti i možda će biti gotovo do kraja ovog mjeseca. Što se novaca, uvijek je problem kada se povećavaju troškovi. Međutim, ti radovi se moraju napraviti i ne možemo dopustiti da naš klub nema kvalitetan domaći teren. Nakon ovih radova svi bi trebali biti i više nego zadovoljni – poručio je Željko Žilavec, ravnatelj Javne ustanove Zadarski sport, koja je upravlja kuglanom Mocire.


Iz Kuglačkog kluba Zadar priopćili su kako su »svjesni problema, te da će nastaviti koristiti kuglanu u Otočcu kao zamjenski domaći teren«. Nakon dva kola Superlige Zadrani imaju dvije pobjede, a u trećem će u Otočcu ugostiti Velebit, momčad kojoj je domaćin upravo toj kuglani.




– Činjenica je da nam ovo nije bilo u financijskoj konstrukciji. Ovo su nam dodatni veliki troškovi i financijski će sve ovo biti veliki izazov. Moramo plaćati putovanja, treninge, utakmice, najam… Sve u svemu moramo pohvaliti izvođače radova koji rade maksimalnom brzinom da se radovi što prije završe. Bit će nam teško prebroditi ovu situaciju i moramo pronaći neko rješenje. Svjesni smo kako se ovi radovi moraju napraviti, da bi kasnije onda sve bilo puno lakše – piše u očitovanju iz kluba.