Srijeda, 21. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Povratak na staro

UEFA započela proces povratka ruskog nogometa u službena međunarodna natjecanja

Autor: Hina

26.09.2023. 20:52
UEFA započela proces povratka ruskog nogometa u službena međunarodna natjecanja

Foto: Aleksander Čeferin/Foto REUTERS

Europska nogometna federacija dozvolila je nastup kadetskoj reprezentaciji Rusije u kvalifikacijama za EURONYON  Europska nogometna organizacija (UEFA) odlučila je ublažiti vlastiti stav prema Ruskom nogometnom savezu te je dopustila kadetskim reprezentacijama te zemlje nastupe u kvalifikacijama za europska prvenstva.


Tako će se ruski nogometaši do 17 godina boriti za odlazak na Europsko prvenstvo kojem će domaćin iduće godine biti Cipar, a jednako tako će mlade nogometašice Rusije do 17 godina igrati u kvalifikacijama za kadetsko EP u Švedskoj.


Uz to, ruske reprezentacije tom prilikom neće smjeti isticati rusku zastavu, neće biti intoniranja ruske himne, kao ni bilo kakvih obilježja države ili matičnog saveza, niti će igrati na domaćem terenu.
Nakon što je krenula ruska invazija na Ukrajinu UEFA je iz svih natjecanja isključila ruske reprezentacije i klubove, a ovo je od tada prva odluka koja je donesena u korist Ruskog nogometnog saveza.


„Djeca nisu odgovorna za postupke odraslih i ne bi zbog toga trebala ispaštati. Nogomet uvijek pa i sada mora slati poruke mira, ljubavi i tolerancije“, navedeno je iz UEFA-e povodom ove odluke.