Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

NOVI USPJEH

Kuglanje: Petar Zubčić prvak Hrvatske u sprintu

Autor: Šime Ćurko

17.05.2023. 17:48
Kuglanje: Petar Zubčić prvak Hrvatske u sprintu

Foto: KUGLAČKI KLUB ZADAR



Petar Zubčić, predstavnik Kuglačkog kluba Poličnik, novog člana Prve B lige, osvojio je titulu prvaka Hrvatske u sprintu. Tako je Zubčić odlično iskoristio domaći teren budući da je natjecanje održano u kuglani Mocire. U kvalifikacijama su nastupila 24 kuglača, a njih 16 prošlo je u osminu finala. Zubčić je imao osmi rezultat (202), pa se činilo da nije u krugu favorita za mjesto na pobjedničkom postolju. No, u eliminacijskom dijelu je bio sjajan i upisao četiri pobjede.


U osmini finala bio je bolji od Lea Herića (Slavonac, Lipovljani), potom je svladao Denisa Koščaka (Željezničar, Čakovec), inače najboljeg u kvalifikacijama, koji je u borbi za četvrtfinale izbacio Ivicu Perića, člana Zadra. U polufinalu je Zubčić pobijedio Zlatka Filipančića (Zanatlija, Sisak), da bi u finalu nadjačao i Igora Mačeka (Zanatlija. Čakovec). Treće mjesto osvojio je Ante Matak (Zadar), 14. iz kvalifikacija. Na putu do polufinala, u kojem je izgubio od Igora Mačeka, Matak je u osmini finala svladao Srećka Pavlovića (Zanatlija, Sisak), a u četvrtfinalu Dina Herića.


Održano je i natjecanje u tandemima u kojima su Zadrani Matak i Perić imali najbolji rezultat u kvalifikacijama (309), dok su Poličanci Zubčić i Krsto Lulić u eliminacijski dio ušli s trećeg mjesta. Tako su oba para iz Zadarske županije izravno izborila četvrtfinale, gdje su Matak/Perić pobijedili par Srećko Pavlović/Tomislav Pleše (Zanatlija, Sisak), ali su potom u polufinalu izgubili od Zaboka (Filip Sedlar, Toni Ljubić) te su natjecanje završili na diobi trećeg mjesta. U borbi za polufinale Lulić i Zubčić izgubili su od Dina i Lea Herića (Slavonac, Lipovljani), pa su ostali bez pobjedničkog postolja.


Foto: KUGLAČKI KLUB ZADAR