Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Superliga kuglača

Kuglanje: Zadar u Otočcu riješio oslabljeni Osijek

Autor: Šime Ćurko

18.09.2023. 12:00
Kuglanje: Zadar u Otočcu riješio oslabljeni Osijek

Foto: KUGLAČKI KLUB ZADAR



Kuglači Zadra pobjednički su krenuli u novu sezonu Prve lige. Budući da su Mocire ostale bez licence za sva natjecanja, Zadrani su Osječane ugostili u Otočcu i slavili sa sigurnih 6:2. U prvoj izmjeni Božičević je izgubio od Tutnjevića, ali je zato na pravoj razini bio Marinović, koji je za čak 95 drva bio bolji od Mazora. Barany je sa 659 drva bio najefikasniji Zadranin, a odličan je bio i Boris Benedik, koji se oporavio od zdravstvenih problema zbog kojih je prošle sezone igrao s »pola gasa«.


– Prvo je kolo, malo smo se uigravali i na kraju odigrali dobru utakmicu. Pobjeda nije bila upitna, a ako gledamo naš pojedinačni učinak možda je mogao biti i malo bolji. Osijek nije bio na svojoj razini jer nisu nastupili njihovi najbolji igrači – rekao je Hrvoje Marinović, igrač i trener Zadra.


Debitirao je i mladi reprezentativac Luka Požega, koji je bod Zadranima donio nakon pobjede protiv Kneževića.




– Bilo je najvažnije pobjedom početi sezonu, u čemu smo i uspjeli. Osijek nije nastupio u najboljem sastavu, što nam je olakšalo posao. Kad je riječ o mojoj igri malo sam nervozno počeo, što se vidjelo na rezultatima u početnim setovima, ali je kasnije sve sjelo na svoje mjesto – istaknuo je Požega. U drugom kolu Zadar očekuje gostovanje u Čakovcu kod Željezničara.


Ostali rezultati 1. kola: Medveščak 1958 – Zaprešić 2:6, Grmoščica – Mertojak 6:2, Đurđenovac – Velebit 5:3, Poštar – Željezničar ČK 8:0.