Četvrtak, 22. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

OSMO IZDANJE

Novalja prva povijesna otočna destinacija biciklističke utrke CRO Race

Autor: Edi Prodan

26.09.2023. 18:43
Novalja prva povijesna otočna destinacija biciklističke utrke CRO Race

Foto: Josip KrnićCro Race koji je startao prije nekoliko sati po prvi će puta posjetiti i dva jadranska otoka, Krk i Pag. Na trasi dugačkoj gotovo tisuću kilometara, ona prava prva otočna premijera dogodit će se u – Novalji! Cilj druge etape naime završava po prvi puta na jednom otoku i s nemalo ponosa za sve stanovnike Grada Novalje upravo u sjedištu njihove unikatne jedinice lokalne samouprave.


– Biti među odabranim destinacijama pored toliko prelijepih u Hrvatskoj za nas je iznimna čast ali i potvrda dugogodišnjih ulaganja i iskoraka koje Novalja čini po pitanju sporta i sportskih manifestacija.


Događaj je to koji se ne smije propustiti u Novalji, a pratit će ga i naša školska djeca sudjelovanjem kroz utrku putem  Kids Cro Racea u kojoj najmlađi okušavaju svoje biciklističke vještine na virtualnim trenažerima,  istaknula je Marina Šćiran Rizner, direktorica TZG Novalje.


Foto Josip Krnić
Cro Race utrku kao i njezin dolazak u Novalju pozdravio je i njezin gradonačelnik Ivan Dabo.


– Osmo izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race ove godine dolazi u unikatno okruženje paške prirode. Grad Novalja podržao je ovaj hvalevrijedni projekt kojim će Mjesečev otok postati jedna od etapa ovog vrhunskog sportskog doživljaja.


Sudjelovanje Novalje kao prve otočne destinacije u svjetskoj klasi biciklističke sportske arene za nas predstavlja veliko postignuće u pozicioniranju sporta kroz turističku lepezu destinacije.


Ova međunarodna utrka predstavlja jedan od naših najvrjednijih sportskih događaja, koji sada povezuje Lijepu našu i s otocima, naglasio je Dabo ujedno se osvrnuvši i na planove koje Novalja ima s razvojem sporta i sportskog turizma u godinama koje dolaze.


Foto Josip Krnić


– U narednom petogodišnjem razdoblju cilj nam je putem ovakvih događanja pozicionirati Novalju kao destinaciju aktivnog turizma, ali i potaknuti sve sudionike na praćenje svjetskih turističkih trendova i sudjelovanje dionika u njima.


Čast nam je biti domaćinom treće etape ove etablirane svjetske biciklističke utrke, koja snažno promovira našu zemlju i naše zanimljive destinacije. Stoga, svim natjecateljima i organizatoru želim puno sreće i uspjeha. Istražite svaki kutak i upijte svaki osjećaj otoka koji zove na upoznavanje i avanturu, zaključio je Dabo.