Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Prva malonogometna liga

Šestica Matea Šuška Young Boysima, završnica nikad napetija

Autor: Juraj Vunjak

21.03.2024. 09:26
Šestica Matea Šuška Young Boysima, završnica nikad napetija

Foto: Futsal winter fest



Nakon 22. kola sve je neizvjesnije u Prvoj ligi Udruge za mali nogomet Zadarske županije. U ovom kolu do najvećih promjena došlo je u donjoj polovici lige, gdje gotovo svi klubovi imaju priliku izboriti doigravanje za prvaka, ali im se može dogoditi i ispadanje iz lige.


Vodeća Varoš, koja je odavno potvrdila polufinale, svladala je Torove sa 6:0 i prekinula niz Biograjaca od tri pobjede. Po jedan pogodak postigli su Kresović i Lovretić, dok su Župan i Kolega obojica dva puta poslali loptu u mrežu. Torovi su 11. s 28 bodova, koliko imaju i Ploča, Idassa Nadin te Kontra Taxi Rogić. Sve ove momčadi četiri boda dijele od doigravanja (šesto mjesto), a dva boda od izravnog ispadanja.


Remi u derbiju


Derbi kola igrali su drugoplasirani Kontrol biro i četvrti Višnjik, koji je poveo u 19. minuti pogotkom Mate Baždarića. Rezultat je ostao identičan do posljednje minute, kada je Josip Anić spasio KB od poraza. Trećeplasirana Murvica potvrdila je status favorita i s 3:1 pobijedila Kontru Taxi Rogić koja je od zadnjih šest utakmica izgubile pet. »Taksisti« su poveli u 12. minuti pogotkom Davida Medvidovića, ali su se Murvičani brzo oporavili od šoka i preuzeli kontrolu nad susretom. U razmaku od dvije minute strijelci za Murvičane bili su Ivan Rogić i Mario Marković čime je Murvica na poluvrijeme otišla s prednosti od jednog gola. U 24. minuti Mario Surać postiže još jedan pogodak i postavlja konačnih 3:1. Murvica se učvrstila na trećem mjestu i na korak do četvrtfinala.




»Vatromet« golova na utakmici Young Boysa i Stanova (11:2). Mateo Šušak bio je prvo ime Boysa s čak šest golova. »Samo« hat-trick upisao je Nediljko Abramović, dok su Roko Jurić i Luka Bilaver zbijali jednom. Young Boysi su zasjeli na četvrto mjesto i preskočili Višnjik s bodom prednosti.


Spasitelj Čirjak


Kanela iz Raštana u napetoj utakmici je porazila 2:1 Sinjoretovo, s kojim je do sada bila bodovno izjednačena. Raštančani su poveli u prvom poluvremenu pogotkom Stipe Čirjaka i držali su prednost do četiri minute do kraja. Tada Blaž Katuša zabija za Sinjoretovo, ali u gotovo zadnjoj sekundi susreta Čirjak još jednom pronalazi protivničku mrežu i donosi pobjedu Kaneli. Pregršt pogodaka bilo je i u susretu Idasse i Ploče (7:2). Stipe Silov je bio najefikasniji s tri pogotka, Stipe Čačić je zabio dva, a Antonio Repić i Josip Gagula po jedan. Ploča je golovima Jurjević-Adžića i Šarića ublažila treći poraz zaredom. Plovanija je uvjerljivo svladala posljednju Brodaricu s 3:0. Sve se svelo na posljednjih deset minuta kada su igrači Plovanije zabili sva tri gola. Tomić je poentirao dvaput, a Glavan jednom.


Do kraja osnovnog dijela sezone ostala su još četiri kola. Prve dvije momčadi idu izravno u polufinale, a to će sigurno biti Varoš i najvjerojatnije Kontrol biro. Momčadi koje će završiti od trećeg do šestog mjesta očekuje četvrtfinale. Tu će u sljedeća četiri kola biti pravi »cirkus« jer je u »igri« još 12 bodova, a šeste Stanove, posljednje koji trenutačno odlaze u četvrtfinale, i pretposljednju 13. Plovaniju dijeli svega šest bodova. Brodarica je sigurni putnik u Drugu ligu, u koju ispada i pretposljednji sastav, dok 11. i 12. momčad očekuju kvalifikacije za ostanak.



BRODARICA       0


PLOVANIJA       3


Strijelci: 0:1 Tomić (31’), 0:2 Tomić (39’), 0:3 Glavan (40’).


BRODARICA: Rončević, Radoš, Buljat, Dražević, Mišolongin, Volpi-Kobal, Brkić, Brekalo, Pavičić, Perić.


PLOVANIJA: Srzić, Toman, Ban, Glavan, Brajković, Matak, Tomić, Čirjak, Junaković.



KONTRA       1


MURVICA       3


Strijelci: 1:0 Medvidović (12’), 1:1 Rodić (14’), 1:2 Marković (15’), 1:3 Surać (24’).


KONTRA TAXI ROGIĆ: Samodajev, Medvidović, Modrić, Orlović, Bubalo, Erlić, Žilić, Dujmović. Trener: Toni Galov.


MURVICA: Mario Jarmanović, Mladen Jarmanović, Škara, Martin Surać, Bašić, Mario Surać, Matija Surać, Rodić, Burčul, Šamija, Marković, Lučić. Trener: Hrvoje Čulina.



YOUNG BOYS       11


STANOVI       2


Strijelci: 1:0 Šušak (1’), 2:0 Abramović (4’), 3:0 Abramović (5’), 3:1 Žuža (11’), 4:1 Šušak (12’), 5:1 Šušak (14’), 6:1 Šušak (18’), 6:2 Tikulin (22’), 7:2 Bilaver (24’), 8:2 Jurić (27’), 9:2 Abramović (30’), 10:2 Šušak (31’), 11:2 Šušak (40’).


YOUNG BOYS: Dragaš, Abramović, Duvnjak, Jurič, Bilaver, Šušak. Trener: Nikola Ilić.


STANOVI: Pedić, Tikulin, Mikulić, Perica, Žuža, Bugarija, Jakušić, Sentić, Dražević. Trener: Tomislav Zelić.



PLOČA       2


IDASSA       7


Strijelci: 0:1 Čačić (3’), 0:2 Silov (6’), 0:3 Repić (17’), 0:4 Silov (18’), 0:5 Gagula (26’), 0:6 Čačić (28’), 0:7 Silov (32’), 1:7 Jurjević-Adžić (33’), 2:7 Šarić (39’).


PLOČA: A. Pilipović, P. Pilipović, Brzoja, Jurjević-Adžić, Vulić, Volpi-Kobal, Šarić, Jurjević-Škopinić.


IDASSA NADIN VINA VINKETA: Dražina, Gagula, Repić, Silov, Čačić, Ninčević, Petrović.



RAŠTANE K.       2


SINJORETOVO       1


Strijelci: 1:0 Čirjak (24’), 1:1 Katuša (36’), 2:1 Čirjak (40’).


RAŠTANE KANELA: Birkić, Mršić, Čirjak, Kuman, Rubelj, Srdarović. Trener: Luka Zrilić.


SINJORETOVO: B. Katuša, D. Katuša, Batur, Lepur, Kožul, Ljumeži, Marinović. Trener: Marko Katalinić.



VAROŠ       6


TOROVI       0


Strijelci: 1:0 Kolega (6’), 2:0 Kresović (9’), 3:0 Kolega (23’), 4:0 Župan (31’), 5:0 Župan (34’), Lovretić (36’).


VAROŠ: Kolega, Klarin, Kresović, Jurjević-Adžić, Baričić, Oljica, Župan, Lovretić. Trener: Marko Vukić.


TOROVI STREET FOOD BIOGRAD: D. Kulaš, Šarin, Jurišić, Tolić, Knez, Žutelija, L. Kulaš, Mrkić.



VIŠNJIK       1


KONTROL BIRO       1


Strijelci: 1:0 Baždarić (19’), 1:1 Anić (40’).


VIŠNJIK: Tomljanović, Iveljić, Lončar, Baljak, Jurica, Anić, Vulić, Baždarić, Čakarun, Brkić, Škibola. Trener: Đani Milin.


KONTROL BIRO TEATRO BAR: Pinčić, Anić, Zanki, Kresović, Šušić, Zdrilić, Nekić, Genda. Trener: Dino Kevrić.