Četvrtak, 16. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Prva malonogometna liga

Plovanija iznenadila Young Boyse, Stanovi dobili Višnjik

Autor: Juraj Vunjak

13.03.2024. 13:26
Plovanija iznenadila Young Boyse, Stanovi dobili Višnjik

Foto: Futsal winter fest



Nakon 21. kola Prve lige Udruge za mali nogomet Zadarske županije nastavljena je bodovna neizvjesnost na tablici, posebno u sredini, gdje su razlike između klubova vrlo male. Praktično sve momčadi, osim posljednje Brodarice, još uvijek konkuriraju za doigravanje za prvaka, ali većina njih strepi i za ostanak u najjačem rangu.


Varoš je poziciju lidera i plasman u polufinale potvrdila pobjedom protiv Idasse Nadin rezultatom 7:3. Prvo poluvrijeme bilo je vrlo konkurentno, Varoš je povela pogodcima Jurjević-Adžića i Kolege, ali je Idassa brzo izjednačila preko Gagule i Silova. Lider natjecanja ipak je uspio otići na predah s prednošću koju im je donio Kresović. Početkom druge dionice Bandalo je izjednačio, no tada Varoš preuzima kontrolu igre i postiže četiri uzastopna pogotka od kojih je Kolega zabio jedan gol, dok je Župan u razmaku od 15 minuta postigao hat-trick. Dvoboj Kontrol biroa i Raštana Kanele završio je bez pobjednika 1:1. Raštane su povele pogotkom Škugora u 22. minuti i zadržale prednost do kraja utakmice, no u zadnjoj minuti Gambiraža je zabio gol koji je drugoplasiranu momčad spasio poraza i donio im bod. Kontrol biro je vrlo blizu potvrde plasman u polufinale.


Vatromet golova


Pregršt pogodaka bilo je u derbiju donjeg dijela natjecanja između Torova i Kontra Taxi Rogić, koji je završio pobjedom biogradske momčadi 8:1. Za pobjednički klub strijelci su bili Šarin i Tolić svaki jednom, dok je Radić postigao dva. Najraspoloženiji bio je Birkić koji je uspio zabiti čak četiri gola. Strijelac jedinog pogotka za Kontra Taxi Rogić bio je Bubalo u 35. minuti. Klub iz Biograda se trećom u nizu pobjedom izjednačio s nedavnim protivnikom i Pločom. Sva tri kluba sada imaju 29 bodova stoga će svaki bod biti ključan za ulazak u kvalifikacije za iduću fazu natjecanja. Murvica je potvrdila status favorita rutinskom pobjedom protiv Brodarice a 4:0. Pobjednička momčad nametnula je tempo i nije dopustila protivniku da joj ozbiljnije zaprijeti. Strijelci za Murvičane bili su Franjkić s dva pogotka te Jarmanović i Šamija s jednim. Murvica je s ovom pobjedom nastavila utrku za plasman u kvalifikacije za drugu fazu natjecanja, dok je za Brodaricu koja je do sada ostvarila samo jedan bod ispadanje iz lige zajamčeno.




Kvartovski derbi između Sinjoretova i Ploče završio je dominacijom Sinjoretova koje je porazilo rivale rezultatom 6:0. Pobjednička momčad otišla je na poluvrijeme s prednošću koju su joj donijeli strijelci Blaž i David Katuša. U drugoj dionici aktualni viceprvaci su podigli igru na još višiurazinu i unutar 15 minuta zabili četiri gola. Strijelci su bili David Katuša, Ljumeži i Kalac s dva pogotka. Sinjoretovu je ovo treća pobjeda u pet utakmica te je sad prestigao kvartovskog rivala za jedan bod.


Šokirani Boysi


Stanovi su slavili pobjedom 2:1 protiv četvrtoplasiranog Višnjika. Iako su igrači Višnjika poveli pogotkom Iveljića u šestoj minuti, momčad Stanova brzo se opravila i izjednačila kaznenim udarcem Bugarije. Višnjik je u drugom poluvremenu propustio veliku priliku za izjednačenje kada je Jurica promašio penal, a to su Stanovi iskoristili i pogotkom Popova odnijeli pobjedu u napetom susretu te se približili vrhu tablicu i kvalifikacijama za polufinale, dok je Višnjik s ovim porazom prekinuo niz od pet uzastopnih pobjeda.


Plovanija je s 5:1 šokirala favorita Young Boyse koji se trenutačno nalaze na trećem mjestu. Povela je Plovanija u prvom poluvremenu pogodcima Glavana i Tomića koji je zabio dva gola, dok je Šušak uspio smanjiti do kraja prvog poluvremena. Plovanija je nastavila sa sjajnom igrom u drugom dijelu utakmice i uz pomoć strijelaca Tomana i Brajkovića došla nakoon tri poraza do pobjede i važnih bodova u borbi za ostanak.



TOROVI       8


KONTRA       1


Strijelci: 1:0 Radić (4’), 2:0 Birkić (5’), 3:0 Birkić (17’), 4:0 Radić (20’), 5:0 Šarin (33’), 5:1 Bubalo (35’), 6:1 Birkić (36’), 7:1 Birkić (38’), 8:1 Tolić (39’).


TOROVI STREET FOOD BIOGRAD: Radić, Banić, Šarin, Jurišić, Birkić, Žutelija, Barišić, Tolić.


KONTRA TAXI ROGIĆ: Medvidović, Modrić, Kevrić, Bubalo, Galešić, Dujmović, Jakovljević, Župan, Žilić.



MURVICA       4


BRODARICA       0


Strijelci: 1:0 Jarmanović (12’), 2:0 Franjkić (16’), 3:0 Šamija (25’), 4:0 Franjkić (32’).


MURVICA: Dodik, Škara, Jarmanović Mario, Jarmanović Mladen, Franjkić, Lučić, Šamija


BRODARICA ML INVEST: Rončević, Buljat, Brkić, Dražević, Pavičić, Mišolongin, Ćurković.



KONTROL       1


RAŠTANE K.       1


Strijelci: 0:1 Škugor (22’), 1:1 Gambiraža (40’).


KONTROL BIRO TEATRO BAR: Škoda, Pinčić, Anić, Zanki, Kresović, Zdrilić, Gambiraža, Sušić, Genda.


KANELA RAŠTANE: Škugor, B. Stojanov, M. Stojanov, Mršić, Čirjak, Katuša, Birkić, Colić.



SINJORETOVO       6


PLOČA       0


Strijelci: 1:0 Katuša B. (15’), 2:0 Katuša D. (18’), 3:0 Katuša D. (26’), 4:0 Kalac (35’), 5:0 Ljumeži (37’), 6:0 Kalac (40’).


SINJORETOVO: Lepur, Ljumeži, Kalac, Katuša B., Batur, Marinović, Katuša D., Čavka, Kapitanović.


PLOČA: Tulumović, Gavran, Maričić, Volpi-Kobal, Šarić, Brzoja, Zdrilić, Jurjević-Adžić, Zebić, Vulić.



IDASSA N.       3


VAROŠ ZDC       7


Strijelci: 0:1 Jurjević-Adžić (5’), 0:2 Kolega (9’), 1:2 Gagula (19’), 2:2 Silov (19’), 2:3 Kresović (20’), 3:3 Bandalo (25’), 3:4 Župan (25’), 3:5 Župan (31’), 3:6 Kolega (33’), 3:7 Župan (40’).


IDASSA NADIN VINA VINKETA: Dražina, Ninčević, Gagula, Bandalo, Silov, Čirjak.


VAROŠ ZARA DENTAL CENTAR: Kolega, Kresović, Jurlina, Baričić, Župan, Radaj, Oljica, Jurjević-Adžić.



STANOVI       2


VIŠNJIK       1


Strijelci: 0:1 Iveljić (6’), 1:1 Bugarija (11’), 2:1 Popov (35’).


STANOVI: Sentić, Banović, Pedić, Bugarija, Jakušić, Dražević, Mikulić, Maruna, Popov.


VIŠNJIK: Tomljanović, Anić, Lončar, Baljak, Baždarić T., Jurica, Škibola, Vulić, Baždarić J., Iveljić, Baždarić M., Dunić, Čakarun, Brkić.



PLOVANIJA       5


YOUNG BOYS       1


Strijelci: 1:0 Glavan (4’), 2:0 Tomić (10’), 3:0 Tomić (18’), 3:1 Šušak (19’), 4:1 Toman (28’), 5:1 Brajković (36’).


PLOVANIJA TEGULA CENTAR: Toman, Ban, Junaković, Glavan, Brajković, Srzić, Čirjak Mateo, Čirjak Martin, Čirjak Nikola, Tomić.


YOUNG BOYS GRADITELJSTVO ILIĆ: Dragaš, Filipović, Abramović, Jurić, Bilaver, Šušak, Stojčević, Ilić, Bačić.