Srijeda, 15. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Rukometna uzbuđenja

Zadru i Biogradu stižu momčad sa začelja

Autor: Alen Plahinek

28.10.2023. 13:52
Zadru i Biogradu stižu momčad sa začelja

Foto: Mate Komina



Rukometaši Zadra 1954 i Biograda danas i sutra navečer kreću po nove bodove u Prvoj, odnosno Drugoj HRL Jug. Zadrani nakon prvog, ali vrlo teškog poraza u Karlovcu kod Dubovca-Gaze, žele obraniti svoj »teritorij«. Danas od 18:30 u »utvrdu« Mocire dolazi Arena-Pula koja je izgubila sve četiri utakmce. Zadrani vjeruju kako će se ovaj pulski trend i nastaviti.


– Gosti dolaze u Zadar s motivom prekinuti negativan niz. Pripremamo se za utakmicu i motivirani smo obraniti domaći teren i upisati četvrtu pobjedu. Na momčadi je utakmicu shvatiti ozbiljno od prve minute i s pravim pristupom doći do dva važna boda – rekao je za Facebook stranicu kluba, trener Nino Jerak. Prošle sezone Zadar i Arena odigrali su dva susreta te je svaka momčad na svojem terenu pobijedila. U Mocirama je bilo 29:24, a u Puli 26:22.


Lakši zadatak trebali bi imati i Biograjci, koji uz Opuzen dominiraju 2. HRL-jug. Nakon slavlja na Korčuli, koje im je bilo treće zaredom, igrači Lea Zorice dočekuju Krilnik. Splićani su pretposljednji, te uz Mokošicu ove sezone još nisu upisali niti jedan bod. U redovima suparnika Biograjci moraju posebno obratiti pažnju na Antea Balića, talentiranog 18-godišnjaku, koji je, uz biogradskog Šimu Markića, prvi strijelac lige s 31 pogotkom. Utakmica se igra u SŠD Biograd u nedjelju u 19 sati.