Petak, 17. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

1.HRL-jug

Zadrani doživjeli težak prvi poraz sezone

Autor: Alen Plahinek

21.10.2023. 18:44
Zadrani doživjeli težak prvi poraz sezone

Foto: Mate Komina



Prije ili kasnije poraz je morao stići. Nakon perfektne serije i prva tri kola, u prvoj utakmici četvrtog kola 1.HRL-jug rukometaši Zadra teško su stradali na gostovanju u Karlovcu kod Dubovca-Gaze. Završilo je 34:21 za novopečenog prvoligaša.


Prvih 18 minuta izgledalo je dobro. Konačno su Zadrani kvalitetno ušli u utakmicu, držali ritam, bili borbeni, no tada Dubovčani rade mini seriju od dva uzastopna pogotka i odlaze na plus tri (10:7). Vratio je Čirjak na minus dva, ali nakon toga uslijedila je ogromna crna rupa u kojoj su domaćini povezali pet pogodaka bez primljenog i već na poluvrijeme su otišli s ogromnih sedam razlike prednosti (16:9).


Velika nervoza zavladala je redovima Nina Jeraka nakon te crne rupe, a najviše se očitala u dvostrukom isključenju na početku drugog dijela. Tu je zabijen posljednji čavao u lijes i domaćini su u tom periodu ponovno povezali par pogodaka, a razlika je samo rasla. Shvatio je Jerak da je nažalost tu priči kraj te dao priliku mladim dečkima da osjete parket i seniorski rukomet. Trudili su se mladići, ali jednostavno fizička snaga i iskustvo te polet domaće momčadi bili su prevelik zalogaj.




Od pojedinaca svakako osim kapetana Ivana Čirjaka koji je zabio četiri gola, treba istaknuti i mladog Krševana Dujmovića koji je također četiri puta poentirao. Poraz je sastavni dio sporta i ne treba dugo žaliti. Prvenstvo je tek počelo, a Dubovac-Gaza tek treba osjetiti “pakao” Mocira. Već za sedam dana Zadrani imaju priliku za povratak na pobjedničke staze, kada im u Mocire dolazi Arena-Pula.