Subota, 11. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Sedam sekundi prije kraja

Rukometaši Biograda nakon drame slavili u Trilju

Autor: Alen Plahinek

19.10.2023. 19:40
Rukometaši Biograda nakon drame slavili u Trilju

Foto: RK BIograd



Rukometaši Biograda kao da su se predbilježili na infarktne završnice. Nakon što su u Kupu protiv Vodica došli do remija i sedmeraca dostigavši sedam pogodaka zaostatka u posljednjih osam minuta, u Trilju su u trećoj prvenstvenoj utakmici do pobjede došli golom Marka Žepine sedam sekundi do kraja. Završilo je 27:26 za Biograjce koji trenutačno drže treće mjesto ljestvice Druge HRL Jug.


Domaćini su bolje krenuli u susret, sredinom prvog poluvremena u nekoliko navrata imali su četiri pogotka prednosti. Na predahu je Biograd imao minus dva (14:12). No, ubrzo su gosti ulovili ritam utakmice i na »spavanju« uhvatili Triljane te su u 41. minuti izjednačili (20:20). Odmornije i odlučnije izgledali su Biograjci u razdoblju kada se »lomila« utakmica i najviše na pogon iskusnog Danijela Duvnjaka, koji je pogodio dva puta zaredom, za izjednačenje i prvo vodstvo nakon 1:0 (24:23).


Potpuni rat nastao je u posljednjih pet minuta kada je na semaforu stajalo 26:26. Potez koji je odlučio utakmicu zbio se svega 20-ak sekundi do kraja kada domaći vratar David Šipić zaradio crveni, a potom i plavi karton. Biograjci su dobili sedmerac kojeg je iskoristio Žepina i donio novu pobjedu svojoj momčadi. Šipićev plavi karton nije bio jedini na susretu, dobio ga je i Marino Troskot, biograjski specijalist za obranu. Utakmicu je iz svojeg kuta gledišta opisao Tomislav Tomić, »jedinica« Biograjaca.


RK BIograd

FOTO: RK BIograd




– Počeli smo loše, da ne kažem bljutavo. Kako smo igrali, još je i dobro bilo samo minus dva na poluvremenu. S obzirom na zadnje dvije utakmice izgleda da smo »drama tim«. Lovimo zalet u prvom dijelu, da bismo na kraju bili na radnoj temperaturi. Što se tiče utakmice, smatram da su sutkinje srljale iz greške u grešku. Nisu sudile korake Triljanima, nama su sudile neke prijestupe, probijanja…Izgubile su kontrolu i bile bez kriterija, ali hajde, pobijedili smo idemo dalje. Trilj je standardno tvrd domaćin, a to uvijek znači tešku utakmicu, no najvažnija su dva boda – rekao je Tomić te se dotakao plavih kartona.


– Troskot ga je dobio nakon trećeg isključenja. Sutkinje su prerano dale znak za nastavak utakmice, prije nego je sjeo na klupu, bilo je još prigovora. Ukratko, svašta se događalo. Vratar Trilja Šipić dobio je zbog teškog udarca na kraju utakmice – dodao je Tomić te najavio kako u sljedećem kolu na Korčuli idu po pobjedu, ovoga puta, nadaju se, bez infarktne završnice.