Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Priznanje Zadru 2013

Marko Sudinja i Vice Lušić u reprezentaciji mlađih kadeta

Autor: Portal ZL

24.04.2024. 20:42
Marko Sudinja i Vice Lušić u reprezentaciji mlađih kadeta


Alen Dujmić, izbornik hrvatske mlađe kadetske muške rukometne reprezentacije, objavio je popis igrača za Mediteransko prvenstvo, koje će se održati u turskoj Ankari, od 6. do 12. svibnja. Na popisu je 18 igrača, koji će se okupiti 4. svibnja u Zagrebu i odraditi jedan zajednički trening u Kutiji šibica. Dan kasnije lete za Tursku.U reprezentaciji su dva igrača Zadra 2013, Vice Lušić i Marko Sudinja.


Na Mediteranskom prvenstvu nastupit će osam reprezentacija. Uz domaćina Tursku i Hrvatsku, tu su još Francuska, Crna Gora, Tunis, Rumunjska, Irak i Kosovo. Sustav natjecanja je takav da će svatko igrati sa svakim, a zatim će dvije najbolje ekipe igrati za zlato, a treće i četvrta za broncu. Pravila su uobičajena za Mediteransko prvenstvo.


Igra se tri puta po 15 minuta, uz tri time outa u svakom susretu. Finale se igra tri puta po 20 minuta. Pobjednik svake trećine dobiva po bod. Za ukupnu pobjedu dodjeljuju se još dva boda, tako da se u svakom susretu maksimalno može osvojiti pet bodova. U prvim utakmicama 6. svibnja Hrvatska će igrati protiv Turske i Tunisa.