Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Kvalifikacije rukometašica

Hrvatske rukometašice čeka gostovanje u Rumunjskoj, Obrvan ima na raspolaganju samo jedan trening

Autor: Hina

26.02.2024. 21:21
Hrvatske rukometašice čeka gostovanje u Rumunjskoj, Obrvan ima na raspolaganju samo jedan trening

Foto: Ivica Obrvan/Foto PIXSELL

To nije normalno, ali takav je raspored, kalendar natjecanja i ne možete tu ništa - rekao je izbornik



ZAGREB Hrvatske rukometašice u srijedu igraju prvu utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Rumunjske u Bistritu, a reprezentativke Ivana Kapitanović i Paula Posavec ističu kako je cilj pobjeda.


“Uvijek je cilj biti prvi, nadam se da možemo bez obzira na neke uvjete koji nisu idealni izboriti to prvo mjesto u našoj grupi i da će nam biti bolji ždrijeb”, rekla je Kapitanović osvrćući se na malo vremena koje reprezentacija ima za pripremu za ovu utakmicu.


“Mislim da je super što nemamo uopće vremena. Imamo  jedan trening, nema tu puno vremena za pripremu, ali moramo zadržati ono što smo kroz 12 mjesec trenirali. Dobra je stvar što znamo te Rumunjke, to će nam puno značiti”, dodala je.




“Mislim da naš plasman na Europsko prvenstvo nije upitan, dosta nas igra u Rumunjskoj, glavni su im se igrači oprostili, ima dosta ozljeda, pomladili su se tako da će i meni to biti neka nova Rumunjska”, nastavila je Kapitanović.


S njom se slaže i Paula Posavec koja ističe kako je bitno nastaviti ono što se radilo s trenerom Ivicom Obrvanom prije svjetskog prvenstva.


“Svakako,  prioritet nam je pobjeda i bilo bi nam lakše ako bi završili na prvom mjestu u grupi. Iako imaju pomlađenu ekipu i nema nekih zvijezda bit će lakše, ali moramo to ozbilijno shvatiti i pobijediti”, nadovezala se Paula Posavec.


“Željno iščekujemo nove pripreme i utakmice i želimo nastaviti rad koji smo započeli s trenerom Obrvanom. Rumunjsku poznajemo, ali ima dosta mladih igračica, trener je moj, iz kluba tako da dovoljno poznajem rumunjsku ekipu”, kazala je Posavec.


Izbornik Obrvan nije zadovoljan s rasporedom i nedostatkom vremena za pripremu.


“Nemamo vremena uopće,  prekosutra imamo jedan trening, praktično da se vidimo i dogovorimo neke stvari za srijedu kada igramo jednu super važnu utakmicu. To nije normalno, ali takav je raspored, kalendar natjecanja i ne možete tu ništa”, rekao je Obrvan istaknuvši kao dobru stvar to što je svih 17 igračica koje su pozvane neozlijeđeno i sve su na dispoziciji.


Utakmicu protiv Rumunjske Hrvatska igra u srijedu, 28. veljače, u 16.30 sati u Bistriti, dok je uzvrat u nedjelju, 3. ožujka u Koprivnici.


Popis hrvatske ženske seniorske reprezentacije:
Tea Pijević (SCM GLORIA BUZAU), Ivana Kapitanović (CS RAPID BUCURESTI),Lucija Bešen (RK PODRAVKA VEGETA), Paula Posavec (CS GLORIA 2018 BISTRITA), Andrea Šimara (RK PODRAVKA VEGETA),  Nikolina Zadravec (RK PODRAVKA VEGETA), Josipa Mamić (RK PODRAVKA VEGETA), Katarina Ježić (HC DUNĂREA BRĂILA), Sara Šenvald (RK PODRAVKA VEGETA), Mia Brkić (METZ HANDBALL), Ćamila Mičijević (PARIS 92), Dejana Milosaveljvić (SCM CRAIOVA), Kristina Prkačin (RK LOKOMOTIVA ZAGREB), Valentina Blažević (SCM GLORIA BUZAU),  Stela Posavec (MKS FUNFLOOR LUBLIN), Larissa Kalaus (RK PODRAVKA VEGETA), Katarina Pavlović (CS MINAUR BAIA MARE), Klara Birtić (SG BBM BIETIGHEIM)