Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Emotivna prva utakmica

Domagoj Surać sutra igra posljednju utakmicu u karijeri

Autor: Alen Plahinek

29.09.2023. 17:07
Domagoj Surać sutra igra posljednju utakmicu u karijeri

Foto: Arhiva ZL



Domagoj Surać sutra će i službeno završiti svoju veliku igračku karijeru. Član sjajne generacije 1984. godišta, koja je 2004. izborila Premijer ligu, odlučio je podvući crtu nakon što je toliko toga dao zadarskom rukometu. Iza njega je i zanimljiva međunarodna karijera, pa je tako igrao u Italiji (Teramo 2009./10.), Austriji (2011. – 2018.), Francuskoj (Cherbourg 2018./19.). U Zadar se vratio 2019./20. i to kao član Arbanasa, a od 2020./21. je u matičnom klubu. Kad se vidi koga je Zadar sve imao u njegovom uzrastu teško je ne pomisliti kako je momčad iz Mocira s tim igračima mogla otvariti puno više.
– Moje godište su Nino Jerak, Josip Peša, Tomislav Zelić, Mate Žura, Tomislav Škulić, Petar Plazina… Bila je to dobra ekipa. Eh, da smo ostali na okupu…- izjavio je svojevremeno Surać.


Od svojeg velikog prijatelja i suigrača na terenu oprostio se i Ivan Čirjak, koji će preuzeti kapetansku vrpcu od Suraća.


Suraćeva karijera dovoljno govori o njegovoj kvaliteti. Sigurno da će nam nedostajati na terenu i svlačionici, kako meni kao starijem pojedincu, tako i mlađima. Bez njega će nam biti teže u sezoni, pogotovo sada kada dečko od 17 godina mora postati prvi pivot, a to mu je prva seniorska sezona u životu. Međutim, sve je jasno, godine su tu, čak sam i iznenađen da je toliko dugo izdržao – našalio se Čirjak.




Iz Suraćevog drugog “doma”, RK Zadar 1954 pozvali su sve da dođu na prvu utakmicu sezone, odnosno posljednju Suraćevu.


– Igrač koji nam je svojim znanjem, iskustvom te autoritetom na terenu i u svlačionici puno značio od kad se vratio u klub. Dođite i ispratite pljeskom našeg Domu. Nadamo se da ćemo ga uskoro vidjeti u klubu u
nekoj drugoj ulozi – poručili su iz kluba.