Petak, 17. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Rukometna Liga prvaka

Zagreb na tvorničke postavke vratio Kolstad

Autor: Alen Plahinek

28.09.2023. 20:42
Zagreb na tvorničke postavke vratio Kolstad

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL



Rukometnu bajku ispričali su rukometaši Zagreba u trećem kolu Lige prvaka. U Areni Zagreb demolirana je norveška momčad prepuna superzvijezda Kolstad sa 31:20 (17:10). To je prva pobjeda Zagreba u ovoj sezoni Lige prvaka. Jasno je vidljivo bilo još u Parizu kako je Andrija Nikolić donio ono nešto u redove svojih pulena koji su podigli razinu agresivnosti i uigranosti na »entu«. Sve je konačno sjelo na svoje mjesto sinoć u Zagrebu. Veoma izjednačeno krenula je sinoćnja utakmica, no to je trajalo prvih 17 minuta i 30 sekundi.


Nakon toga Matej Mandić je rekao »e nećete više«. Probali su Norvežani preko lijevog krila, desnog krila, vanjskih šutera i pivota, međutim 12 i pol minuta moćna mašinerija ostala je bez pogotka, a Mandić je nanizao sedam uzastopnih obrana. Za to vrijeme Zagrebaši su »natovarili« mrežu gostiju te na poluvrijeme otišli s ogromnih 17:10. Bio je to jedan od najboljih perioda, pa možemo reći i poluvremena rukometaša Zagreba u posljednjih nekoliko godina.


Izgledalo je kao da Zagrebaši jedni drugima pjevaju hit Danijele Martinović »Zapleši sa mnom« te su se nakon Moralesa na startu utakmice, u pobjednički ples pridružili Kos, Klarica, Dibirov, Mandić, Walczak… Kolstad je do prvog pogotka u drugom dijelu došao u petoj minuti, dakle gotovo 17 punih minuta Norvežani nisu znali za gol. U 43. minuti Zagrebaši su otišli na nestvarnih plus 10 (24:14). Sve su zaključili s najvećom prednosti na utakmici, 11 razlike. Prvo ime bio je Mandić sa 16 obrana, odnosno 47 posto. Kod strijelaca prvo ime bio je Morales s osam, dok je Zadranin Klarica dodao tri. Sljedeću utakmicu Zagreb igra za dva tjedna kod kuće protiv Aalborga.