Nedjelja, 12. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Premijer ženska liga

Plusice zadovoljne nakon druge pobjede u sezoni

Autor: Paulo Sarić

31.10.2023. 20:53
Plusice zadovoljne nakon druge pobjede u sezoni

Foto: ŽKK Zadar Plus



Prva domaća pobjeda igračica Zadar Plusa u elitnom razredu hrvatske ženske košarke, upisana u subotu protiv Broda na Savi, proslavljena je kako i dolikuje vrijednom uspjehu u još uvijek mladoj sezoni. Otpor čvrstih suparnica trajao je sve do pretkraj treće četvrtine kada je razdoblje agresivne obrane prelomilo susret i ostavilo dva boda na Višnjiku, čime su Zadranke skočile na diobu sedme pozicije na ljestvici s omjerom 2-3 nakon per odigranih kola.


– I prije početka susreta smo znali da nas očekuje tvrda utakmica. Pripremali smo obranu »box and one« kojom smo pokušali njihovu Amerikanku odvojiti od ostatka ekipe, u tome smo u većem dijelu dvoboja i uspijevali, te sve zasluge za novu pobjedu idu mojim igračicama – kazao je trener Šime Kraljević.


Veliki obol drugom uzastopnom trijumfu »Plusica« dala je kapetanica Lucija Štrmelj koja je u svom ovosezonskom debiju pred domaćom publikom ubacila 17 poena, čemu je dodala i sedam asistencija te pet uhvaćenih lopti.




– U utakmicu nismo ušle na željeni način, kao da smo bile malo pospane, ali ni suparnice nisu bile u potpunosti koncentrirane te smo u nastavku susreta uspjele probiti njihov otpor. Sve smo imale dobar dan, većina igračica je dobro odigrala te smo zasluženo stigle do dva boda – istaknula je Štrmelj.


Košarkašice Zadar Plusa u idućem kolu očekuje izlet na Baldekin, gdje će u susjedskom okršaju odmjeriti snage s igračicama Šibenika.