Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

ŽKK Zadar Plus

Problemi s trenažnim procesom stigli na naplatu

17.10.2023. 10:45
Problemi s trenažnim procesom stigli na naplatu

Foto: Luka Jeličić



Raspored na samom otvaranju nove sezone, njihove premijerne u elitnom razredu hrvatske ženske košarke, nije mazio košarkašice Zadar Plusa. Nakon okršaja s aktualnim prvakinjama iz Raguse i viceprvakinjama iz Trešnjevke 2009, »Plusice« su za vikend odmjerile snage i s trećim klubom iz samog vrha hrvatske košarke – KAŽL-om. Svim nedaćama unatoč, pružile su igračice Šime Kraljevića solidan otpor u prvih dvadesetak minuta te su na otvaranju nastavka prišle i na samo četiri poena zaostatka (32:36), no to kraja treće četvrtine Zadranke su ostale bez koša iz igre, pa su gošće bez puno muke stigle do nova dva boda.


– Igrali smo s pet igračica te zahvaljujem našim najmlađim djevojkama koje imaju samo 15 godina na doprinosu. Zbog pet osobnih pogrešaka smo izgubili dvije cure iz početne petorke te smo u samoj završnici igrali s dvije kadetkinje. KAŽL je posložena ekipa koja je u prva dva kola pokazala da pretendira na sami vrh. Određeni pomak se vidi i da smo imali nešto veću širinu na klupi vjerujem da bismo napravili dodatni iskorak u tom pogledu i da bismo pružili bolji otpor, ali na koncu su na naplatu stigli nedostatak energije i nedostatak kvalitetnog trenažnog procesa. Kada imate samo pet ili šest cura na treningu, trebate ih paziti i dozirati da se koja od njih slučajno ne ozlijedi jer onda dolazite u probleme što se tiče same utakmice – kazao je trener Šime Kraljević.


»Plusice« je ponovno predvodila novopridošla Iva Bošnjak koja je sa 17 poena i 14 skokova bila prvo ime u domaćim redovima.




– Imale smo izuzetno suženu rotaciju te, za razliku od gošći, nismo mogle računati na doprinos s klupe. Držale smo se koliko smo mogle, ali igračice KAŽL-a su bile kvalitetnije. Trebamo dignuti glavu i gledati u budućnost, nadam se da će iduće utakmice biti bolje – istaknula je jedna od najboljih u zadarskim redovima Iva Bošnjak.