Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Druga muška liga Jug, 1. kolo

Uvjerljive pobjede Diadore i Opus Puntamike na otvaranju sezone

Autor: Paulo Sarić

31.10.2023. 20:10
Uvjerljive pobjede Diadore i Opus Puntamike na otvaranju sezone

Foto: Andrej Jančijev/KK Diadora



Proteklog vikenda s ligaškim obvezama su krenuli i klubovi koji se natječu u Drugoj muškoj ligi Jug. Zadarska županija u dalmatinskoj skupini trećeg razreda hrvatske košarkaške piramide ima tri predstavnika, a već je prvo kolo donijelo međusobni okršaj Sukošana i Diadore, koji je uvjerljivo otišao na stranu »Entuzijasta« (53:92), dok su igrači Opus Puntamike na gostujućem parketu bili bolji od Solina rezultatom 85:100.


Rutinski posao


Susjedski okršaj nove i donedavne razvojne momčadi Zadra je uvjerljivo pripao košarkašima Diadore koji su bez većih problema stigli do trijumfa na otvaranju sezone. Gosti su pola posla obavili već u prvoj četvrtini kada su kombinacijom čvrste obrane i efikasnog napada otišli na dvoznamenkastu prednost i u drugu dionicu donijeli zalihu od 18 poena (16:34), da bi sve dileme oko vlasnika dva boda nestale već do odlaska na veliki odmor uoči kojeg je semafor pokazivao visokih 28:60 za igrače Borisa Hrabrova.


KK Sukošan

FOTO: Mate Komina


Nastavak susreta je protekao u mirnom odrađivanju posla »Entuzijasta« koji su bez puno muke održavali prednost i stigli do premijernog trijumfa. Četvoricu dvoznamenkastih u pobjedničkim redovima predvodio je Nikola Jadrijev s 15 poena, a pratio ga je Marin Knežević s 13 koševa, dok je najefikasniji u sukošanskim redovima bio mladi Luka Bičić s 19 poena.


Odluka u četvrtoj četvrtini




Nešto više truda za prvu pobjedu trebali su uložiti košarkaši Opus Puntamike koji su tek u posljednjoj dionici prelomili zahtjevno gostovanje u Solinu. U drugu dionicu se ušlo s minimalnom prednošću domaćina, no Puntamičani su u nastavku prvog poluvremena bolje reagirali i u svlačionicu odnijeli zalihu od četiri poena (44:48). Treća četvrtina je donijela izjednačenu košarku u kojoj većih promjena odstojanja nije bilo, da bi se presudnom pokazala završna dionica koja je u potpunosti pripala igračima Jakova Vladovića koji su otišli na dvoznamenkastu prednost i stigli do vrijednih bodova na otvaranju sezone.


Luka Žilić (KK Diadora)

FOTO: Mate Komina


Borna Jurela je s 24 koša bio prvo ime u pobjedničkim redovima, a valja izdvojiti i efikasne predstave mladih Roka Zdrilića i Tonija Torbarine koji su dodali 19, odnosno 17 poena, dok su domaćine predvodili Jakov Sanader i Josip Boban s po 18 koševa. U jedinom preostalom susretu kola Cetina je na gostovanju u Trogiru svladala istoimenog suparnika rezultatom 72:93, utakmica Amfore i Akademije Split je odgođena na zahtjev gostiju, dok je OKK Dražen Petrović bio slobodan na otvaranju prvenstva.


Pune tribine i dobar marketing


Otvaranje nove sezone Druge muške lige Jug privuklo je pozornost velikog broja ljubitelja košarke koji su se natiskali na tribine dvorane OŠ Sukošan ne bi li podržali domaću momčad, ali i uživali u lijepoj košarkaškoj predstavi. Sukošanci su pritom organizirali i prodaju prigodnih majica kako bi prikupili dodatna financijska sredstava i povećali razinu identifikacije navijača s klubom.