Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Premijer ženska liga, 5. kolo

Recept za pobjedu, staviti Jones u kutiju

Autor: Paulo Sarić

28.10.2023. 11:34
Recept za pobjedu, staviti Jones u kutiju

Foto: Luka Jeličić



Premijerna pobjeda u elitnom razredu hrvatske ženske košarke, upisana prošlu nedjelju na gostovanju u Zagrebu, napunila je igračice Zadar Plusa elanom pred nastavak sezone koji košarkašicama Šime Kraljevića donosi manje zahtjevne izazove. Nakon dvoboja s trima najboljim hrvatskim ekipama u prva tri kola, pred »Plusicama« su ponešto manji zalogaji, prvi od kojih je na rasporedu već večeras kada u malu dvoranu ŠC Višnjik stiže Brod na Savi. Igračice Borisa Viraga su u prva četiri susreta upisale samo jednu pobjedu, ostvarenu na domaćem parketu protiv FSV-a, te trenutno zauzimaju deseto mjesto na ljestvici Premijer ženske lige, odmah ispod Zadranki koje imaju osjetno bolju koš-razliku od današnjih suparnica.


– Pred nama je okršaj s ekipom koja uvelike ovisi o jednoj igračici, Amerikanki Shaniyi Jones koja u prosjeku zabija 33 poena po susretu. Uspijemo li zaustaviti njihovu glavnu vedetu, mislim da smo napravili više od pola posla. Shodno tome, pripremamo nekoliko taktičkih postavki na defenzivnoj strani parketa, pri čemu smo najveći naglasak stavili na uigravanje obrane »box and one« kojom želimo izolirati Jones od lopte i s preostale četiri igračice braniti preostale košarkašice Broda na Savi – otkrio je u najavi današnjeg dvoboja trener Zadar Plusa Šime Kraljević.


Iva Bošnjak (ŽKK Zadar Plus)

FOTO: Luka Jeličić


U odnosu na prva tri kola, »Plusice« su se pojačale povratnicama Lucijom Štrmelj i Antonelom Bodrožić koje su, ograničenoj minutaži unatoč, već u Zagrebu dale ekspresan doprinos igri zadarskog sastava i pružile prijeko potrebne opcije treneru Kraljeviću koji će, ne bude li neočekivanih zdravstvenih poteškoća, na raspolaganju imati rotaciju od osam igračica, što bi trebalo biti dovoljno da Zadranke okuse i prvu slast trijumfa na domaćem parketu.




Utakmica se igra večeras u dvorani 3 ŠC Višnjik, s početkom u 20.30 sati, uz izravan prijenos na HKS TV-u.