Petak, 17. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Premijer ženska liga, 4. kolo

Plusice stigle do premijerne pobjede među domaćom elitom

Autor: Paulo Sarić

22.10.2023. 18:18
Plusice stigle do premijerne pobjede među domaćom elitom

Foto: Luka Jeličić



Košarkašice Zadar Plusa stigle su do prve pobjede u Premijer ženskoj ligi. Igračice Šime Kraljevića danas su u dvorani u Trnskom u susretu četvrtog kola bile bolje od domaćeg Zagreba rezultatom 54:97. Pojačane povratnicama Lucijom Štrmelj i Antonelom Bodrožić, „Plusice“ su se u nastavku pokazale kao prevelik zalogaj za domaće djevojke te su na otvaranju treće četvrtine otišle na dvoznamenkastu prednost koju su mirno sačuvale do kraja dvoboja.


Inicijativa od početka


Otvaranje susreta je proteklo u izjednačenoj igri u kojoj se niti jedna ekipa nije uspjela odvojiti na više od dva posjeda prednosti. Prvi nalet bio je djelo Zadranki koje su na krilima Amerikanki Saquite Joyner i Jalije Arnwine serijom 0:8 otišle na 10:15, no domaće košarkašice su ekspresno uzvratile pa se u drugu dionicu ušlo s otvorenih 20:21. Tri vezane trice trasirale su put „Plusicama“ koje su se sredinom druge dionice odvojile na osam poena razlike, da bi nakon polaganja kapetanice Štrmelj semafor u 15. minuti pokazivao i prvu dvoznamenkastu prednost za zadarski sastav (22:32). Na veliki odmor se otišlo plus devet iz gostujuće perspektive (34:43), da bi već samo otvaranje nastavka donijelo prijelomne trenutke susreta.


Iva Bošnjak (ŽKK Zadar Plus)

FOTO: Luka Jeličić


Dominacija


Nakon povratka iz svlačionica Zagrepčanke nisu uspjele pratiti visoki ritam Kraljevićevih djevojaka koje su iz napada u napad povećavale prednost. Pod obručima je ordinirala Joyner, s udaljenosti su zabijale Štrmelj i Davorka Balić, i eto „Plusica“ na visokih 38:55 tek koju minutu nakon povratka na parket. Kontrola skoka i ritma, veliki broj ukradenih lopti i poeni iz tranzicije bili su recept koji su Zadranke slijedile, a ako su u tim trenucima i postojale kakve dileme oko vlasnica dva boda one su nestale već do isteka treće četvrtine koju su gošće završile serijom 0:13, za nedostižnih 42:71 uoči posljednje dionice koja je donijela nastavak dominacije košarkašica Zadar Plusa.




Saquita Joyner je s 39 poena, devet skokova i pet ukradenih lopti bila prvo ime u pobjedničkim redovima, a pratile su je Iva Bošnjak i Jalia Arnwine s po 16 koševa, dok je Nicole Vogrinc s 15 poena prednjačila kod Zagreba.