Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

KOŠARKA

Plusice u trećem kolu Premijer ženske lige dočekuju KAŽL

Autor: Paulo Sarić

14.10.2023. 17:01
Plusice u trećem kolu Premijer ženske lige dočekuju KAŽL

Foto: Darijan Jančijev/KK Zadar Plus



Pred košarkašicama Zadar Plusa treći je i posljednji iz terceta izazova s kojima se Zadranke moraju suočiti na samom otvaranju sezone. Nakon aktualnih prvakinja i viceprvakinja države, igračice Šime Kraljevića danas će odmjeriti snage i s ponajboljom hrvatskom ekipom Košarkaškom akademijom Žana Lelas, koja je nakon što je na otvaranju sezone na gostovanju demolirala Pulu, u prošlom kolu na domaćem parketu svladala i braniteljice naslova iz Raguse, pokazavši da će ove sezone pucati na najviša mjesta.


– KAŽL je jako dobro posložena ekipa koja je na osnovu koju su činile mlade igračice koje su i prošle sezone bile na reprezentativnoj razini dodala dvije jako dobre Amerikanke te je već u prva dva kola pokazala da puca na najviše stvari, naslov prvakinja Hrvatske, pa čak i osvajanje kupa. Splićanke pritom ulogu favoritkinja prepuštaju dubrovačkoj Ragusi, no po svemu viđenome radi se o nedvojbenoj našoj najjačoj ekipi – kazao je u najavi utakmice trener Zadar Plusa Šime Kraljević.


»Plusice« su sezonu otvorile dvama porazima protiv ekipa iz samoga vrha, no pritom su pokazale određeni napredak te će i današnji dvoboj pokušati iskoristiti kako bi se što je moguće bolje spremile za izazove sa suparnicama iz njihovog ranga koji ih očekuju u nastavku natjecanja.




– Na otvaranju sezone nam je cilj pokazati što je moguće bolje igre te iskoristiti susrete s kvalitetnijim suparnicama kako bismo unaprijedili svoja izdanja te ispravili greške koje imamo. Nažalost nećemo biti kompletni jer će nam nedostajati Isabella Ósk Sigurðardóttir te zbog ozljede Magdalena Dražić. Brojčano smo pali sa sedam na pet igračica, no nadam se da ćemo za iduće kolo protiv Zagreba biti u kompletnijem sastavu – istaknuo je Kraljević.


Utakmica se igra u dvorani 3 ŠC Višnjik, s početkom u 20 sati.