Srijeda, 29. studenog 2023

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

OI u Parizu

Košarkaški i rukometni turnir na OI u Parizu odigrat će se na nogometnom stadionu u Lilleu

Autor: Hina

03.03.2023. 07:36
Košarkaški i rukometni turnir na OI u Parizu odigrat će se na nogometnom stadionu u Lilleu

Foto: Foto REUTERS

Multifunkcionalna sportska arena stadion je nogometnog kluba Lille, ali se može pretvoriti i u dvoranu u kojoj se već igrala košarka i tenis, pa je to mjesto gdje je Hrvatska osvojila naslov u Davis CupuPARIZ  Olimpijski turnir u košarci 2024 igrat će se u Lilleu, potvrdio je u četvrtak predsjednik organizacijskog odbora Olimpijskih igara u Parizu 2024. Tony Estanguet nakon sastanka s predstavnicima Međunarodne košarkaške federacije (FIBA).


“Još uvijek imamo određeni posao koji moramo obaviti zajedno s međunarodnim federacijama. Još nije sve riješeno, ali smo vrlo uvjereni u našu sposobnost odgovoriti na sva pitanja u nadolazećim mjesecima”, kazao je Estanguet novinarima tijekom posjeta sportskoj areni Pierre-Mauroy, koji se nalazi u Villeneuveu-d’Ascqu.


Multifunkcionalna sportska arena stadion je nogometnog kluba Lille, ali se može pretvoriti i u dvoranu u kojoj se već igrala košarka i tenis, pa je to mjesto gdje je Hrvatska osvojila naslov u Davis Cupu.
“Želimo doći ovamo pod uvjetom da se ta pitanja riješe. Pariz 2024 je dosta napredovao posljednjih mjeseci i možemo vidjeti svjetlo na kraju tunela”, rekao je Andreas Zagklis, glavni tajnik FIBE.


Nekoliko tema, posebno vezanih uz klimatizaciju stadiona u košarkaškoj konfiguraciji, pokrenulo je rasprave unutar FIBE, koja je u prosincu dala privremeno “zeleno svjetlo” organizaciji grupne faze olimpijskog turnira u Lilleu.


Grupne faze muških i ženskih košarkaških turnira na Olimpijskim igrama 2024. održati će se u Pierre-Mauroyu, a nokaut faze u pariškom Bercyju.


U početku su prve faze trebale biti održane u jednoj od dvorana Parc des Expos u Porte de Versaillesu u Parizu, ali ta ideja je napuštena jer se lokacija nije svidjela nekolicini francuskih košarkaša.


Na blagajni Olimpijskih igara 2024. kao i na službenim stranicama Igara navedeno je da će se grupna faza održati u Lilleu.


Nokaut faze rukometnih turnira također se moraju održati u Lilleu, nakon što će grupna faza biti u u izložbenom centru Porte de Versailles u Parizu.