Subota, 18. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

1. HRL-Jug

Porazom završena sezona

Autor: Alen Plahinek

04.05.2024. 20:34
Porazom završena sezona

Foto: POZOJ CUP

Porazom od Buzeta 25:29 rukometaši Zadra 1954 završavaju sezonu u 1.HRL-Jug. Naravano s porazom nikada nije lijepo završiti sezonu, no što je tu je. Sezonu u kojoj se vjerojatno tisuću puta istaknulo kako rezultat nije prioritet, nego je afirmiranje mladih igrača. Da, upravo tu sezonu Zadrani su završili na četvrtom mjestu lige, što je najbolji rezultat u posljednjih gotovo 15 godina!


Danas je u Mocirama bio početak iz snova – 4:0, uz sjajnog Sandra Bijelića među vratnicama. No, nakon toga Buzet je proradio, povezao pet golova te poveo 4:5, što je primoralo Ninu Jeraka na minutu odmora. Pomoglo je to jer su Zadrani povezali tri gola nakon toga i poveli 7:5, ali nakon toga opet crna rupa u igri. Iskorištava to Buzet i odlazi na prednost 8:10. Nakon tih 20 turbulentnih minuta uslijedilo je primirje, igra gol za gol i u konačnici minus jedan na odmoru (12:13).  Poveli su Zadrani nekoliko puta kroz drugi dio, no serija 4:0 sredinom poluvremena ih je “presjekla”. Skratile su se ruke, noge su postale preteške, a Buzet je jednostavno prodisao i lebdio iznad parketa.


Gotovo pune Mocire na posljednjoj utakmici sezone samo su znak da se rukomet u Zadru uistinu probudio, osjetili su to i igrači koji su pozdravili kako Tornado tako i ostatak gledatelja  zahvalivši im se za ovu sezonu.


Josip Maršan i Ivan Čirjak predvodili su napad, svaki po pet pogodaka, ali prvo ime Zadra bio je Sandro Bijelić koji je ukupno, ako je za vjerovati matematici autora ovog teksta, skupio 16 obrana.