Petak, 8. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Novi angaž,an

Ivan Ljubičić ubuduće će brinuti o mladim francuskim tenisačima s naglaskom na Olimpijske igre u Parizu 2024.

Autor: Hina

20.12.2022. 15:47
Ivan Ljubičić ubuduće će brinuti o mladim francuskim tenisačima s naglaskom na Olimpijske igre u Parizu 2024.

Foto: Ivan Ljubičić/Foto M. MIJOŠEK

Ljubičić (43), koji je bio trener Rogera Federera od 2015. do 2022., "donijet će francuskom tenisu svoju stručnost i traženje potpore mladim francuskim igračima u njihovoj karijeri i njihovom treningu", naglašava FFTPARIZ  Bivšeg hrvatskog tenisača Ivana Ljubičića imenovao je u utorak Francuski teniski savez na čelo misije pod nazivom “Ambicija 2024” koja će se brinuti o treninzima mladih.


Nekada treći tenisač svijeta “imat će za cilj ojačati sektor visoke razine od 14 godina i više, tenisače i tenisačice, posebno s pogledom na Olimpijske i Paraolimpijske igre u Parizu 2024.”, objavio je FFT u priopćenju za javnost.


Ljubičić (43), koji je bio trener Rogera Federera od 2015. do 2022., “donijet će francuskom tenisu svoju stručnost i traženje potpore mladim francuskim igračima u njihovoj karijeri i njihovom treningu”, naglašava FFT.
“Ivan ima ‘ono nešto malo’ što čini i hrani prvake. Njegov pristup tenisu, fokusiran na izvedbu u svakom trenutku i do najsitnijeg detalja, vođen je kulturom pobjeđivanja koju želimo usaditi našim francuskim nadama”, objašnjava u priopćenju predsjednik FFT-a Gilles Moretton.


Vjerujući da “Francuska ima vrlo bogato, vrlo obećavajuće tlo”, Hrvat ističe svoju “potpunu predanost” i “jaku želju da dijeli vrijednosti koje kuju šampione”.


Osvajač deset naslova na ATP krugu, uključujući Indian Wells Masters 2010. godine, Ljubičić je također osvojio Davis Cup 2005. s Hrvatskom i broncu u parovima na Olimpijskim igrama u Ateni (2004.) s Mariom Ančićem.