Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zadar Granfondo

Ian Peran prvi na plesu po kiši, Nicolas Gojković peti

Autor: Šime Ćurko

23.10.2023. 12:43
Ian Peran prvi na plesu po kiši, Nicolas Gojković peti

Foto: Falkensteiner Hotels & Residences



Unatoč zahtjevnim vremenskim uvjetima i potrebom za iznimnom snagom volje, biciklisti su uspješno započeli i zaključili utrku koja je prolazila nekim od najslikovitijih cesta i prekrasnih lokacija Zadarske županije. Četvrti Zadar Granfondo Falkensteiner Borik namijenjen je svim generacijama i razinama fizičke spremnosti, od profesionalaca do rekreativaca, a natjecatelji su mogli birati hoće li nastupiti u kraćoj utrci od 56 km ili glavnoj utrci Granfondo od 112 km.


– Bilo je teško, kiša nas nije mazila, konkurencija je bila jaka, ali sve je to samo učinilo da budem još ponosniji na ovu pobjedu – rekao je Ian Peran, ukupni pobjednik. Nicolas Gojković, član BK Zadra, koji je lani bio najbrži, završio je na petom mjestu. U ženskoj konkurenciji prva je na cilj stigla Petra Zsankó iz Mađarske. Pobjednici kraće utrke na 56 kilometara su Nika Rimaj i Ivan Marojević. Od članova BK Zadra Luka Srbić je bio šesti, a Tonko Jabuka sedmi. Utrka je održana u organizaciji Falkensteiner Hotels & Residences i uz podršku Turističke zajednice grada Zadra i TZ Zadarske županije. Za one koji su na utrku došli s obitelji tijekom utrke organiziran je i poseban dječji program.


– Iznimno smo zadovoljni ovogodišnjim odazivom i velikim imenima iz svijeta biciklizma kojih je iz godine u godinu sve više. Sve više je natjecatelja koji na utrku dolaze sa svojim obiteljima i osim utrke uživaju u odmoru u našem hotelu te Zadarskoj regiji kao iznimnoj biciklističkoj destinaciji – rekao je Toni Dujmenović, organizator utrke.