Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

UTRKA

Počela biciklistička utrka Cro Race: Elia Viviani najbrži na prvoj etapi

Autor: Šime Ćurko

27.09.2023. 13:17
Počela biciklistička utrka Cro Race: Elia Viviani najbrži na prvoj etapi

Foto: LUIS ANGEL GOMEZ/SPRINTCYCLING



Talijan Elia Viviani (INEOS Grenadiers) pobjednik je prve etape CRO Racea, vožene od Primoštena do Sinja u dužini od 181 kilometra. Viviani je slavio u sprintu, nadmašivši Danca Tobiasa Lunda Abdresena (DSM – firmenich) i 36-godišnjeg Norvežanina Alexandera Kristoffa (Uno-X Pro). Za 34-godišnjeg Vivianija je to čak 88. etapna pobjeda u karijeri, prva ove godine i druga u nizu na CRO Raceu budući da je lani slavio u Zagrebu u posljednjoj etapi.


Njegova momčad mu je sve odlično pripremila, izbivši u posljednjih nekoliko kilometara na čelo pelotona, Vivianiju je ostalo odraditi onaj završi dio, u kojem je uvijek bio dobar. Branitelj naslova Slovenac Matej Mohorič (Bahrein Victorious) ušao je u cilj kao 75. s 48 sekundi zaostatka nakon pada sedam kilometara prije cilja. Mohorič je bio jedan od nekoliko vozača koji su pali u zavoju, nastavio je dalje, ali nije uspio dostići peloton. Zajedno s Mohoričem kao 79. u cilj je ušao njegov momčadski kolega Riječanin Fran Miholjević, koji je pritekao u pomoć vođi momčadi. Drugi hrvatski vozač Viktor Potočki (Ljubljana Gusto Santic) u cilj je ušao kao 56. s glavnom skupinom. Mohorič nakon prve etape zaostaje 58 sekundi za »crvenom majicom« Vivijanijem, koji je dobio deset sekundi bonusa za pobjedu. Viviani je lider i u poretku za plavu majicu po bodovima, dok će u drugu etapu u zelenoj majici najboljeg penjača krenuti Čeh Michal Schuran (ATT Investments), jedan od sudionika bijega.


Danas se vozi druga etapa od Biograda na Moru do Novalje u dužini od 114.5 kilometara. Start je 14.15 sati, a dolazak biciklista u Novalju očekuje se oko 17 sati.