Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

BICIKLIZAM

Europsko prvenstvo U23 u biciklizmu: Dobar rezultat Nicolasa Gojkovića

Autor: Alen Plahinek

25.09.2023. 12:29
Europsko prvenstvo U23 u biciklizmu: Dobar rezultat Nicolasa Gojkovića

Foto: BK ZADAR



sdafa


Zadranin Nicolas Gojković prvi puta u karijeri nastupio je na Prvenstvu Europe za vozače do 23 godina koje se vozi u Drenheu u Nizozemskoj. Nicolas je vozio cestovnu utrku, a osim njega od hrvatskih reprezenatitvaca u istoj je utrci bio i Fran Miholjević.


Startala su 143 vozača, dok je cilj vidjelo njih 118 među kojima su se našla obojica Hrvata. Zadranin Gojković završio je kao 64., dok je Riječanin Miholjević bio 44. Etapu od 143 kilometra prvi je prošao Danac Henrik Pedersen nakon tri sata i 12 sekundi vožnje. Viceprvak Europe postao je Španjolac Ivan Romeo koji je za Pedersenom kasnio 25 sekundi, dok se broncom okitio Francuz Paul Magnier koji je zaostao 37 sekundi za prvoplasiranim.




Gojković za pobjednikom kasnio pet minuta i 33 sekunde, dok je Miholjević kasnio minutu i dvije sekunde. Iako na prvu možda i ne izgleda tako, odličan je ovo rezultat za Gojkovića kojem je to ovo treća sezona u nizu da predstavlja Hrvatsku na velikim svjetskim natjecanjima. Prethodni nastupi su bili u juniorskoj kategoriji koje je izborio kao višestruki juniorski prvak Hrvatske u dresu talijanske ekipe »Team Fratelli Giorgi«, dok mu je ovo bio prvi veliki ispit seniorske kategorije na kraju sezone koju je proveo u Biciklističkom klubu Zadar. (