Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

3. NL-JUG

Oršulić: Najvažnije je da smo i dalje prvi

Autor: Šime Ćurko

25.09.2023. 08:38
Oršulić: Najvažnije je da smo i dalje prvi

Foto: Mate Komina



U derbiju 6. kola Treće nogometne lige Jug Zadar je na gostovanju kod Junaka u Sinju odigrao 2:2, i tako s 13 bodova sačuvao prvo mjesto na ljestvici. Igralo se na natopljenom terenu, ali unatoč tome bila je to zanimljiva utakmica, u kojoj su Zadrani poveli u trećoj minuti preko Ukrajinca Danila Serbinova, koji je ušao u peterca i svladao domaćeg vratar Cvrlju za 0:1 i svoj prvijenac u zadarskom dresu. Nastavili su igrači Marin Oršulića napadati, pa su Luetić (dvaput) i Žulj propustili dobre situacije za povećanje vodstva. S druge strane, najbolju priliku za domaćine imao je Vrdoljak u 41. minuti.


Bolju igru u drugom poluvremenu Sinjani su naplatili u 74. minuti, kada je Modrić iskoristio pogrešku zadarske obrane i s vrha šesnaesterca pogodio za 1:1. Pet minuta Zadar opet vodi. Ubačaj s lijeve strane došao je do glave Vukadinovića koji pogađa u suprotni kut za 1:2. Nadali su se Zadrani da bi im novo vodstvo moglo otvoriti put prema osvajanju tri boda, ali nije bilo tako. Sinjani su svim silama krenuli po izjednačenje, koje im je donio Plavša pogotkom iz jedanaesterca u 87. minuti, nakon što je sudac označio igranje rukom u šesnaestercu Zadrana.


– Tvrda utakmica, baš kao što smo očekivali. Prvo poluvrijeme smo taktički odradili odlično, bili smo koncentrirani na ono što moramo raditi. Sve što smo dogovorili tako smo i napravili. Imali smo prvo poluvrijeme i neke prilike za riješiti utakmicu u svoju korist. Namjerno smo kasnije pustili inicijativu Junaku. Dogodila nam se individualna pogreška našeg igrača i kažnjeni smo golom. Opet je došao do izražaja karakter ekipe gdje smo poveli. Možda smo se onda previše i uvukli i dosuđen nam je penal. Ostaje žal za trio boda. Imamo još puno posla pred nama, no još smo prvi i to je najbitnije – rekao je Marin Oršulić, trener Zadrana.