Četvrtak, 16. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

TREĆA NL JUG

Primorac srušio prvaka, Vitez propustio Kaštelane, Jurić spasio Zadar

Autor: Šime Ćurko

11.09.2023. 11:02
Primorac srušio prvaka, Vitez propustio Kaštelane, Jurić spasio Zadar

Foto: Luka Jeličić



PRIMORAC 1


ZAGORA 0


BIOGRAD NA MORU – Igralište Kazimir i Silvestar. Gledatelja: 100. Sudac: Mirko Odrljin (Čaporice). Pomoćnici: Kujundžić, Kurtović (obojica Split). Strijelci: 1:0 Birkić (83’). Žuti kartoni: Jurišić, Musa, Bitunjac (Primorac); Ravlić (Zagora).




PRIMORAC: Stojanov, Gambiraža (od 46’ Vodopija), Kulaš, Birkić, Bitunjac, Lazarevski, Musa (od 90’ Stura), Kolenda (od 46. Nakić), Mrkić (od 88’ Torbarina), Okechukwu (od 74. Kadija), Jurišić. Trener: Dragan Blatnjak.


ZAGORA: Lukač, Šupe, Blažević (od 83’ Abramović), Maretić (od 83’ Rodić), Zeljković, Ravlić, Danolić, Mrčela, Gabrić, Božić (od 61’ Tarabarić), Krajina. Trener: Siniša Glavaš.


Odlična igra donijela je Biograjcima tri boda protiv Zagore, koja će im sigurno biti vjetar u leđa u nastavku sezone. Premda se mreža tresla samo jednom, bila je to otvorena utakmica, u kojoj su oba sastava tražila pobjedu. Pronašli su se domaćini nakon akcije u 83. minuti. Prvi je povukao Kulaš, potom su na desnoj strani kombinirali Nakić i Jurišić, a sve je završilo sjajnim potezom Birkića, koji je lijevom nogom prizemnim udarcem pogodio s vrha šesnaeterca. Zagora je potom krenula na »sve ili ništa«, što je u završnici otvorilo priliku Kadiji za povećanje vodstva. No, ostalo je, domaćinima više nego dovoljnih, 1:0.


– Zaslužili smo pobjedu jer smo napadali cijelu utakmicu, posebno u drugom poluvremenu kada su ušli Vodopija i Nakić. Nakon boda osvojenog kod Junaka u prošlom kolu i ove pobjede, nadamo se dobrim igrama i u sljedećim kolima – rekao je strijelac Vice Birkić.


HRVATSKI VITEZ 3


GOŠK KAŠTELA 3


POSEDARJE – Igralište Gordan Demo. Gledatela: 200. Sudac: Mišo Krešić (Metković). Pomoćnici: Liković (Krvavac), Limov (Metković). Strijelci: 1:0 Čirjak (8’), 2:0 Knežević (16’), 2:1 Maretić (28’), 2:2 Franolić (45’), 3:2 Begonja (64’ – 11 m), 3:3 Čubelić (90’+4’). Žuti kartoni: Kralj, Tokić, Begonja, Pedišić, Ćelić (Hr. vitez); Carev, Jalić (GOŠK K.).


HRVATSKI VITEZ POSEDARJE: Pinčić, Pedišić, Begonja, Čurjurić, Knežević (od 46’ Zdrilić), Buenanueva (od 46’ Kevrić), Čirjak (od 90’ Surać), Pavlović (od 46. Blažević), Tokić, Jurjević, Kralj (od 85’ Čelić). Trener: Marko Pinčić.


GOŠK KAŠTELA: Ninčević, Bilojelić (od 85’ Pelivan), Boko, Karaman, Carev (od 83’ Budić), Franolić, Karaman, Maretić, Maglica (od 46’ Jelić), Bučić, Budimir (od 84’ Butorović), Ćubelić. Trener: Siniša Jalić.


Puno, previše toga propustili su igrači Hrvatskog viteza Posedarje, što su Kaštelani kaznili i pogotkom u posljednjoj minuti sudačke nadoknade uzeli bod, u utakmici koja je imala status derbija. Kako je krenulo, činilo se da će to biti lagan zadatak za »vitezove«, koji su u 16. minuti imali kapitalnih 2:0. Prvi se u strijelce upisao Čirjak, koji je odlično reagirao na povratnu loptu Kralja. Malo nakon toga Čirjak je asistent, a Knežević strijelac, nakon preciznog udarca s vrha 16-erca. Činilo se da su gosti pred potopom, ali nije bilo tako. U 28. minuti Maretić je iskristio neopreznost domaće obrane, izašao sam ispred vratara Pinčića i rutinirano pogodio za 2:1. U završnici prvog poluvremena lopta je ponovno u mreži Posedarca. Naizgled bezopasan Franolićev pokušaj s 30-ak metara prevario je Pinčića, budući da je lopta prije toga promijenila smjer.


Hrvatski vitez u nastavku kreće po treći gol i nakon nekoliko propuštenih prilika u kaznenom prostoru GOŠK-ovaca srušen je Kralj, a Begonja je precizan s 11 metara. Imali su »vitezovi« potom nekoliko prilika za povećanje vodstva. Nisu ih iskoristili, pa je kazna stigla u 94. minuti. Obrana domaćih je jednom uspjela izbaciti loptu iz kaznenog prostora, ali drugi put nije i Kaštelani, koji su sa svih deset igrača bili u šesnaestercu, spasili su bod nakon što je Ćubelić glavom prevario Pinčića za konačnih 3:3. Domaćina ostaje utjeha da su unatoč nespretnog gubitka dva boda ostali vodeći na ljestvici.


– Žao nam jer što smo ostali bez tri boda. Imali smo puno prilika za zaključiti utakmicu, ali kako je to obično u nogometu, tko ne zabije, primi. Šteta – rekao je Ivan Šimurina, pomoćni trener Hrvatskog viteza.


ZADAR       1


SLOGA       0


ZADAR – Stadion Stanovi. Gledatelja: 100. Sudac: Niko Radnić (Šibenik). Pomoćnici: Štampalija (Tribunj), Kukulj (Imotski). Strijelac: 1:0 Jurić (90’). Žuti kartoni: Kordić, Jurić, Jurić Peladić (Zadar); Kelez, Cikojević (Sloga).


ZADAR: Matasović, Kordić, Muić (od 71’ Perić), Jukić Peladić, Luetić, Stojčević (od 46’ Jurić), Žulj, Gregov (od 76’ Grgić), Djeveljekaj, Jakir, Serbinov (od 46’ Vukadinović). Trener: Marin Oršulić.


SLOGA: Milaković, Vojković, Jović, Mamić, Varnica, Radovančić (od 62’ Radić), Kelez (od 52’ Zebić), Cikojević (od 88’ Tokić), Pandža (od 52’ Zebić), Vuković, Mijić. Trener: Ivica Žuljević.


Igrala se 90. minuta kada je Kristijan Jurić utrčavao u prazan prostor gostujućeg šesnaesterca. Odlično je to vidio Krešimir Luetić i »podvalio« mu loptu koja je trenutak kasnije, nakon snažnog Jurićevog udarca u lijevu vratarevu stranu završila u mreži.


– Znao sam da od Luetića mogu očekivati takvu loptu. Vidio sam da je golman već krenuo na jednu stranu i odlučio sam se za drugu. Srećom, pogodio sam – rekao je Jurić koji ističe ono što se može iščitati iz rezultata.


– Teška utakmica, u kojoj se Sloga postavila vrlo organizirano. To je dobar sastav, s dobrim trenerom. Na kraju je odlučila naša kvaliteta – zaključio je Jurić koji je zbog ozljede palca izostao s gostovanja u prošlom kolu, kada je Zadar izgubio 3:1 kod Neretve u Metkoviću. Protiv Sloge je bio na klupi u prvom poluvremenu, a njegov ulazak u nastavku znatno je podigao kvalitetu igre »plavo-bijelih« u sredini terena. Tako je za Zadar s(p)retno završila utakmica u kojoj se mučio sa suparnikom čiji su igrači cijeli dvoboj bili u čvrstom bloku. U takvoj situaciji obično prijeti opasnost od kontri, no zadarska obrana uspjela je zaustaviti rijetke pokušaje gostiju. Kao i prošlo proljeće Zadrani su teško pronalazili rješenje protiv Mravinčana, premda je lopta većinom bila na polovici gostiju. Najbolju situaciju za pogodak u prvom poluvremenu Zadar je imao u 32. minuti, kada je Luetić naletio na ubačaj Stojčevića i s desetak metara pucao po sredini gola. Vratar Milaković uspio je izvaditi loptu ispod grede u korner. Aktivni Luetić, koji je dirigirao igrom Zadrana, još bliži upisivanju u strijelce bio je u 81. minuti, kada je s lijeve strane zatresao bližu vratnicu. Bio je to »okidač« za završni napad domaćih posljednjih desetak minuta, koji je na kraju donio toliko željeni pogodak.