Utorak, 7. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Nogomet

Prvo kolo Treće NL Jug odigrano je po teškim uvjetima

Autor: Šime Ćurko

27.08.2023. 21:52
Prvo kolo Treće NL Jug odigrano je po teškim uvjetima

Foto: Luka Jeličić



Za početak teško je ne zapitati se jesu li važniji forma ili sadržaj i vodi li se računa o zdravlju igrača ili se ide onom »nek se igra, pa što bude«. Svih osam utakmica Treće NL Jug počelo se u subotu u 17 sati, kada je temperatura zraka u Dalmaciji bila oko 35 Celzijevih stupnjeva. Dakako, značilo je to pustoš na tribinama, ali i ugrozu zdravlja igrača i ostalih sudionika utakmica. Srećom, nema informacija da je nekome pozlilo, pa se nakon svega može zaključiti kako je to najvažnija vijest početka ovog natjecanja. Pritom se čini manje bitnim da su Zadar i Hrvatski vitez upisali uvjerljive domaće pobjede, te da je Primorac izgubio na svom terenu.


– Velike čestitke momčadi na prikazanoj igri, čestitke i igračima Neretve koji su izdržali utakmicu u nemogućim uvjetima, po nesnosnoj vrućini. Mislim da je termin odigravanja bio sve samo ne dobar. Osim toga, igrati po ovakvim uvjetima je i jako opasno. Bila je to naša odlična utakmica, koju smo zasluženo pobijedili – rekao je Marko Pinčić, trener Posedaraca nakon 6:1 pobjede protiv Neretve. Poveli su Posedarci u petoj minuti preko Mate Kneževića, koji je s pet metara pospremio loptu u mrežu nakon asistencije Vlatka Kralja. Bilo je to razdoblje dominacije »plavih«, no u pokušajima napadačkih kreacija potkrala im se pogreška, pa je u 32. minuti nakon kontre Metkovca Antonio Raguž glavom bio precizan za 1:1. Na poluvremenu je Pinčić u igru uveo Lovru Čirjaka, Vlatka Blaževića i Marija Pedišića, s kojima je stigla prava golijada. Počelo je u 49. minuti, kada je Luka Zdrilić glavom nakon asistencije Blaževića pospremio loptu u mrežu za 2:1 Uslijedila su dva gola Čirjaka s desetak metara, najprije u jednu, a potom i u drugu stranu protivničkog gola, uz novu asistenciju Blaževića. Za 5:1 ponovno pogađa Zdrilić, ovaj put na dodavanje Kralja, a sjajnih 45 minuta Blažević je okrunio golom za 6:1 u 82. minuti, nakon što je lijevom nogomet bio precizan s vrha 16 erca.


Zadar, koji je potpuno promijenio momčad u odnosu na prošlu sezonu, nije imao poteškoća protiv Kamena. Bilo je 4:0, uz nekoliko ozbiljnih upozorenja, jer rezultat se čini previsokim s obzirom na to da su gosti imali jako dobrih prilika. Osim toga, na klupi Zadrana su, osim pričuvnog vratara Luka Matasovića, bile sve igrači mlađi od 21 godine. I dok je s jedne strane to može biti dobro za budućnost kluba, praksa pokazuje da se Treća liga teško može osvojiti s (pre)mladom momčadi.




– Dobro smo počeli utakmicu, potom smo upali u petnaestak minuta u rupu, a to nam se ne smije događati. Kasnije smo ipak postigli dva lijepa pogotka. U drugom poluvremenu kao da smo malo stali, i to me ljuti. Kao trener želim da zabijemo što više golova i da se igra do kraja. Ozbiljnoj momčadi se ne smije dogoditi da kod rezultata 3:0 da Kamen stvori dvije velike prilike. Ako uzmemo u obzira da je ovo tek prva utakmica, odnosno početak maratona, na kraju je sve ispalo najbolje za nas – rekao je Marin Oršulić, trener Zadra, koji se osvrnuo i na uvjete u kojima se igralo:


– Nije mi bilo lako stajati sa strane po ovoj vrućini, a možete zamisliti kako je tek bilo igračima.


-Bilo nam je užasno vruće, brzo se ostajalo bez kisika – izjavio je Tin Jukić Peladić koji je u debiu postigao prvi gol za Zadar.


Treći mandat na klupi Primorca Dragan Blatnjak je počeo domaćim porazom od Neretvanca. Gosti su do tri boda stigli pogotkom Dina Deaka, koji se u 34. minuti najbolje snašao u petercu domaćina. Tražili su domaćini jedanaesterac i to u dvije akcije nakon pada Marka Gambiraže i Vice Birkića u kaznenom prostoru gostiju, ali sudac se nije oglasio.


HR. VITEZ 6: NERETVA 1


POSEDARJE – Igralište Gordan Demo. Sudac: Mirko Odrljin (Čaporice). Pomoćnici: Buzov (Solin), Kasalo (Kaštel Stari). Strijelci: 1:0 Kralj (5’), 1:1 Raguž (32’), 2:1 Zdrilić (49’), 3:1 Čirjak (52’), 4:1 Čirjak (64’), 5;1 Zdrilić (66’), 6:1 Blažević (82’). Žuti kartoni: Čurjurić, Kralj (Hr. vitez); Crnčević, Jurković, Vrankić, Bubalo (Neretva).


HRVATSKI VITEZ: Pinčić, Begonja (od 82’ Surać), Čurjurić, Knežević (od 46’ Pedišić), Pavlović (od 46’ Blažević), Zdrilić, Zebić (od 46’ Čirjak), Kevrić (od 57’ Ivandić), Tokić, Jurjević, Kralj. Trener: Marko Pinčić.


NERETVA: Romic, Vrankić (od 68’ Marić), Vištica, Bubalo, Kolobara, Jurković (od 46’ Jelavić), Barišić (od 60’ Mikulić), Ćavar (od 85’ Brkić), Raguž, Dolić (od 64’ Galov), Crnčević. Trener: Mario Svaguša.


ZADAR 4: KAMEN 0


ZADAR – Igralište Stanovi. Sudac: Filip Proleta (Opuzen). Pomoćnici: Kuran (Metković), Radonić (Vitaljina). Strijelci: 1:0 Jukić Peladić (23’), 2:0 Jurić (26’), 3:0 Jurić (47’), 4:0 Stokić (88’). Žuti kartoni: Jukić Peladić, N. Perić (Zadar); Poljak (Kamen).


ZADAR: Matulić, Kordić (od 58’ Vučković), Iveljić, Jukić Peladić (od 58’ Grgić), Jurić (od 87’ Bezer), Luetić (od 87’ Miletić), Stojčević, N. Perić, Gregov, Djeveljekaj, Jakir (od 58’ Stokić). Trener: Marin Oršulić.


KAMEN: Guć, P. Perić, Poljak, B. Kujundžić, R. Kujundžić, Dumančić, Galić (od 46’ Kljenak), Karin (od 75’ Marko Kujundžić), Jerković, Žužul (od 46’ Mario Kujundžić), Nenadić. Trener: Mario Kujundžić.


PRIMORAC 0: NERETVANAC 1


BIOGRAD NA MORU – Igralište Kazimir i Silvestar. Sudac: Mario Soldić (Hrvace). Pomoćnici: Jadrijević (Sinj), Barić (Tugare). Strijelac: 0:1 Deak (34’). Žuti kartoni: Stura, Jurišić (Primorac); Gagula, Herceg (Neretvanac).


PRIMORAC: Stojanov, Stura (od 46’ Vodopija), Torbarina, Bitunjac, Lazarevski, Musa, Kolenda (od 81’ Mrkić), Labus (od 68’ Nakić), Gambiraža (od 53’ Birkić), Okechukwu (od 46’ Kadija), Jurišić. Trener. Dragan Blatnjak.


NERETVANAC: Bačić, Pandža, Gagula, Deak, Batinović, Zubac (od 89’ Sesar), Šetka (od 89’ Petrovič), Popić (od 80’ Herceg), Medić, Petriško, Blažević (od 64’ Franić). Trener: Josip Tošić.