Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Prva NL pionira

Nastavak koštao mlade Zadrane

Autor: Paulo Sarić

31.10.2023. 16:21
Nastavak koštao mlade Zadrane

Foto: NK Lučko



Za razliku od svojih starijih kolega koji jako dobro brode elitnim razredom hrvatskog nogometa, pioniri Zadra imaju nešto manje uspjeha u svojoj dobnoj kategoriji Prve nogometne lige. Igrači Ante Strinića u subotu su upisali novi poraz, ovoga puta na teškom gostovanju u Lučkom, gdje je istoimeni suparnik bio bolji rezultatom 2:0. Premda ni u prvom poluvremenu uzbuđenja nije nedostajalo, mreže su mirovale u početnih 45 minuta te se na veliki odmor otišlo s početnih 0:0. Nije to zadovoljilo domaćeg trenera Olivera Kontića koji je već na otvaranju nastavka u igru poslao dvojicu novih igrača, a da je to bio dobar potez pokazala je već 52. minuta kada je Marko Bubalo poslao loptu iza leđa zadarskog vratara Ivana Vunića i doveo svoju momčad u vodstvo. Uskoro su uslijedile i tri promjene u gostujućim redovima, pa su u 59. minuti u igru ušli Duje Čulina, Ardian Kajtazi i Roko Bitunjac, no promjena rezultata nije bilo do 65. minute kada je Ivan Delonga udvostručio vodstvo Lučkog. Bilo je to sve po pitanju pogodaka u subotnjem dvoboju pa su tri boda ostala na domaćem terenu. Lučko je zahvaljujući pobjedi skočilo na 11. poziciju na ljestvici s osam bodova, dok se Zadrani nalaze na pretposljednjem mjestu s jednim trijumfom i jednim neriješenim rezultatom iz 11 odigranih susreta.


LUČKO 2


ZADAR 0




LUČKO – Igralište Lučko. Gledatelja: 100. Suci: Jan Jelić (Ogulin), Zvonimir Radinić (Karlovac) i Luka Sušanj (Ogulin). Strijelci: 1:0 Marko Bubalo (52.’), 2:0 Ivan Delonga (65.’)


LUČKO: Pleša (od 70.’ Banožić), Matić (od 50.’ Božić), Bilobrk, Mamić (od 68.’ Duvnjak), Konjevod, Bubalo (od 70.’ Čičmak), Hlupić (od 50.’ Ivošić), Navoj, Delonga, Klakočer, Marić. Trener: Oliver Kontić.


ZADAR: Vunić, Viduka, Bartulović, Šugar (od 59.’ Kajtazi), Uskok, Mandić (od 59.’ Čulina), Klobučar, Božina, Gulan, Galac, Gotovina (od 59.’ Bitunjac). Trener: Ante Strinić.