Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Prva NL kadeta

Škoda donio bod sa zahtjevnog gostovanja

Autor: Paulo Sarić

31.10.2023. 09:57
Škoda donio bod sa zahtjevnog gostovanja

Foto: NK Lučko



Mladi nogometaši Zadra uhvatili su novi bod u Prvoj nogometnoj ligi za kadete. Igrači Frane Lojića u subotu su na gostovanju kod Lučkog u susretu 11. kola remizirali s istoimenim suparnikom (1:1), čime su zadržali vrlo dobro deveto mjesto na ljestvici s jednakim brojem bodova kao osmoplasirana Gorica i sa samo dva »punta« manje od lidera seniorskog HNL-a Rijeke. Zadrani su od početka uspostavili željeni ritam i kontrolirali posjed lopte te su u nekoliko navrata u prvom poluvremenu imali dobre situacije u zadnjoj trećini suparnika, no umjesto jednostavnih rješenja su nepotrebno zakomplicirali napade pa se na veliki odmor otišlo bez golova. Nastavak nije donio veće promjene. Lučko je pokušavalo prijetiti iz prekida, no gosti su se dobro branili pa je na prvi pogodak trebalo sačekati sve do 58. minute kada su domaćini poveli golom Karla Jozića nakon sumnjive situacije u kojoj je napadač Lučkog rukom spustio loptu. Uslijedile su dvije zamjene u momčadi Zadra, koje su donijele dodatni impuls Lojićevim đacima pa na poravnanje nije trebalo dugo čekati, a ono se dogodilo već u 68. minuti kada je precizan bio Bruno Škoda. Zadrani su do kraja utakmice bili opasniji suparnik, no pogodaka više nije bilo te je susret završen podjelom bodova.


– Gledamo li staru uzrečicu koja kaže: »Bod u gostima, pjesma u autobusu«, jasno je da smo ostvarili zacrtano, no na koncu nisam bio u potpunosti zadovoljan jer sam stekao dojam smo se kući mogli vratiti s punim plijenom. Dobro smo se pripremili i znali smo koje su prednosti Lučkog te smo od samog početka držali loptu u svojim nogama, no u prvom poluvremenu pogodaka nije bilo, da bi domaćini poveli početkom nastavka. Mi smo brzo izjednačili i do kraja susreta bili bliži pobjedi, no na koncu smo uzeli bod koji nas drži u sredini ljestvice i koji nam je dobar poticaj za iduće kolo u kojem dočekujemo Varaždin protiv kojeg ćemo ići na pobjedu – kazao je trener Lojić u osvrtu utakmice protiv Lučkog.


Nakon 11. odigranih kola vrh ljestvice čvrsto drži Dinamo s 29 bodova, sedam više od drugoplasiranog Hajduka, koji ima i utakmicu manje.





LUČKO 1


ZADAR 1


LUČKO – Igralište Lučko. Gledatelja: 100. Suci: Zvonimir Radinić (Karlovac), Jan Jelić (Ogulin) i Luka Sušanj (Ogulin). Strijelci: 1:0 Karlo Jozić (58.’), 1:1 Bruno Škoda (68.’).


LUČKO: Ćorić, Bilobrk, Laškaj, Ivanković, Penezić (od 33.’ Jozić, od 87.’ Jurekić), Piškor, Dikšić (od 58.’ Raguž), Jurišić, Dečur (od 75.’ Marović), Šeketa, Mihalina. Trener: Josip Kautero.


ZADAR: Miočić, F. Nekić, Zovak, Šegarić, Mrkić, Bilaver (od 85.’ Čirjak), Prižmić (od 60.’ Rados), Bjeliš, Radman, Škoda (od 85.’ Budanović), J. Nekić (od 66.’ Juričević). Trener: Frane Lojić.