Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Loše vijesti

Bivši veznjak Dinama zbog ozljede ramena propustit će sve utakmice RB Leipziga do kraja godine

Autor: Hina

30.10.2023. 14:40
Bivši veznjak Dinama zbog ozljede ramena propustit će sve utakmice RB Leipziga do kraja godine

Foto: Dani Olmo i Marco Rose/Foto REUTERS

Rose je rekao da će Olmo biti podvrgnut dodatnim pretragama te da će tražiti i "drugo mišljenje" liječnika, nakon čega će biti utvrđeno hoće li za saniranje ozljede biti potreban operativni zahvat



Bivši igrač zagrebačkog Dinama i aktualni španjolski reprezentativac Dani Olmo, morat će propustiti sve utakmice RB Leipziga do kraja kalendarske godine, zbog teške ozljede ramena koju je zadobio u subotnjem prvenstvenom dvoboju protiv Koelna.


Olmo je ušao u igru u 63. minuti, ali je samo sedam minuta poslije morao napustiti igru, nakon sudara s igračem Koelna Lucom Kilianom, u kojem mu je iščašeno rame. Bio je to tek njegov treći nastup, nakon što je više od mjesec dana izbivao zbog ozljede koljena.


“Bili smo sretni što nam se vratila osoba koja svojom nazočnošću može promijeniti zbivanja na terenu”, rekao je trener RB Leipziga Marco Rose.




U nedjelju su iz kluba priopćili da će Olmo morati “izbivati nekoliko tjedana”, ali je u ponedjeljak, na konferenciji za medije uoči utakmice njemačkog Kupa u Wolfsburgu, trener Marco Rose rekao da 25-godišnji španjolski veznjak više neće zaigrati u ovoj kalendarskoj godini.


“Dani Olmo momčadi donosi mirnoću, ritam i kontrolu. Može asistirati i postizati golove, što ga čini nezamjenjivim i ključnim igračem za nas. Naravno da je teško prihvatiti njegovo izbivanje”, rekao je Rose te dodao:


“Unatoč tome, uspijevali smo pobjeđivati i bez njega. Imam puno povjerenja u momke i u kvalitetu našeg sastava.”


Rose je rekao da će Olmo biti podvrgnut dodatnim pretragama te da će tražiti i “drugo mišljenje” liječnika, nakon čega će biti utvrđeno hoće li za saniranje ozljede biti potreban operativni zahvat.