Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Veliki skandal

Barcleona optužena za korupciju i kupovinu sudaca, Real Madrid se ponudio sudjelovati u postupku kao - oštećena strana

Autor: Hina

13.03.2023. 06:52
Barcleona optužena za korupciju i kupovinu sudaca, Real Madrid se ponudio sudjelovati u postupku kao - oštećena strana

Foto: Foto REUTERS

Real je u priopćenju izrazio "duboku zabrinutost ozbiljnošću činjenica" i složio se da će "kako bi obranio svoje legitimne interese", tražiti da bude dio istražnog postupka kada ga sudac otvori stranamaPrvi put od izbijanja “skandala stoljeća”, kako su španjolski mediji prozvali slučaj Barcelone, koja je optužena za korupciju i kupovanje sudaca, oglasio se i Real Madrid.


Trofejni španjolski velikan je u nedjelju prekinuo “šutnju” i potvrdio kako će tražiti sudjelovanje u postupku i to kao “oštećena strana”.


Realov predsjednik Florentino Perez sazvao je izvanredni sastanak Upravnog odbora madridskog kluba na kojem je bio cilj reagirati na optužnicu koju je u petak podiglo španjolsko pravosuđe protiv Barcelone i nekolicine njezinih bivših čelnika za “korupciju”, “zloupotrebu povjerenja” i “lažne poslovne evidencije” u slučaju plaćanja Josea Marije Enriqueza Negreire, bivšeg visokog dužnosnika sudačkog odbora španjolskog nogometa.
Real je u priopćenju izrazio “duboku zabrinutost ozbiljnošću činjenica” i složio se da će “kako bi obranio svoje legitimne interese”, tražiti da bude dio istražnog postupka kada ga sudac otvori stranama.


Prema tvrdnjama tužiteljstva, katalonski klub je platio više od 7.3 milijuna eura Joseu Marii Enriquezu Negreiri, bivšem sucu i bivšem potpredsjedniku tehničke arbitražne komisije Španjolskog nogometnog saveza između 1994. i 2018. godine.


I Barca i Negreira zanijekali su bilo kakve nepravilnosti poručivši kako se radilo o savjetodavnim uslugama i potpuno uobičajenoj praksi unutar elitnog nogometnog kruga.