Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

TRIJUMF GRAĐANA

Manchester City osvojio FA Cup, fenomenalni Gundogan junak na Wembleyju

Autor: Robert Hrkać

03.06.2023. 18:16
Manchester City osvojio FA Cup, fenomenalni Gundogan junak na Wembleyju

Foto: Reuters



Manchester City je u finalu FA Cupa na Wembleyju pobijedio Manchester United rezultatom 2 : 1, čime je stroj Pepa Guardiole došao na korak do osvajanja trostruke krune. Još ‘samo’ trebaju pobijediti Inter u finalu Lige prvaka koje je na rasporedu idući vikend u Istanbulu.  City je u vodstvo došao već nakon 13 sekundi igre. De Bruyne je jednu dugu loptu glavom spustio do Gundogana, koji je s 20-tak metara naciljao prvi kut Davida De Gee. Gundoganov projektil je najbrži gol u povijesti finala engleskog nogometnog kupa. Manchester United se vratio u utakmicu u 33. minuti, nakon što je Bruno Fernandes poentirao s bijele točke.


Penal je skrivio Jack Grealish, koji je loptu dirao rukom u kaznenom prostoru. Utakmica je tada ušla u mirnije vode, a na poluvrijeme se otišlo s neodlučenim rezultatom. Već nakon šest minuta igre u nastavku, City je došao do pogotka koji se pokazao pobjedničkim. I ponovno je strijelac bio nevjerojatni Gundogan, koji je opet zabio na asistenciju De Bruynea.


City je do kraja susreta kontrolirao zbivanja na terenu, a Crveni Vragovi su najbliže izjednačenju bili u sudačkoj nadoknadi, no udarci Varanea i McTominaya iz blizine nisu našli put do vrata Ortege.


Foto: Reuters