ponedjeljak, 2. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

Francusko prvenstvo

Navijač prekinuo utakmicu kultnog francuskog kluba i Drugu francusku ligu doveo na rub regularnosti

Autor: Hina

03.06.2023. 12:00
Navijač prekinuo utakmicu kultnog francuskog kluba i Drugu francusku ligu doveo na rub regularnosti

Foto: Foto Facebook FC Bordeaux

Navijač Bordeauxa napao je igrača Rodeza za vrijeme utakmice koja je odlučivala o promociji, ali i ispadanju u niži rangPARIZ  Povratak Bordeauxa u Prvu francusku ligu ugrožen je nakon što je njihova posljednja utakmica sezone prekinuta u petak kada je jedan od njihovih navijača napao igrača Rodeza Lucasa Buadesa.


Bordeauxu je trebala pobjeda u utakmici protiv Rodeza kako bi završio drugi i osigurao promaknuće u Prvu ligu, ali šesterostruki francuski prvak primio je gol u 22. minuti. Dok su igrači Rodeza slavili pogodak, navijač je ušao u teren i gurnuo Buadesa, koji je pao na tlo. Kasnije je iznesen na nosilima, a sudac je zaustavio igru.


Nakon što su momčadi otišle u svoje svlačionice, sudac je proglasio da se utakmica neće nastaviti jer je Buades zadobio potres mozga.
Vladajuće tijelo francuskog nogometa LFP priopćilo je da će se disciplinsko povjerenstvo sastati u ponedjeljak kako bi razmotrilo odgovarajuće mjere koje treba poduzeti. Predsjednik Bordeauxa Gerard Lopez rekao je da će podnijeti žalbu protiv navijača i pozvao LFP da dopusti da se utakmica dovrši.


Situacija je komplicirana jer su i Metz i Bordeaux trebali igrati svoje utakmice u isto vrijeme.


Metz je pobijedio Bastiju s 3-2 i došao na drugo mjesto, što je izazvalo divlje slavlje i invaziju na teren.


Samo će dvije najbolje momčadi biti promovirane u Ligue 1 ove sezone, a Le Havre je osigurao naslov prvaka Druge lige.


Predsjednik Rodeza Pierre-Olivier Murat bio je razočaran jer se klub bori za očuvanje statusa drugoligaša, a oni su 17. i treba im barem tri boda da preskoče Annecy.


“Nastaviti ili ponoviti meč? Nikada nisam vidio da se mečevi igraju nakon posljednjeg dana,” rekao je Murat.