Utorak, 14. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

HRVATSKI VRATAR

Livaković: Moramo biti ozbiljni

Autor: Hina

07.09.2023. 21:10
Livaković: Moramo biti ozbiljni

Foto: PIXSELL



Namučili su Latvijci mnoge ekipe, zato moramo biti ozbiljni i igrati kako znamo, kazao je vratar hrvatske nogometne reprezentacije Dominik Livaković uoči sutrašnjeg ogleda protiv Latvije na riječkoj Rujevici. “Na Rujevici smo imali Maltu i Cipar, teško smo ih probili te treba biti fokusiran od prve minute, a uz pomoć navijača i napasti. Namučili su Latvijci mnoge ekipe, zato moramo biti ozbiljni i igrati kako znamo,” kazao je novi vratar turskog Fenerbahčea.


“Nisam trenirao nekoliko treninga, magnet je pokazao nešto, ali sada je sve ok. Još od subote sam u punom treningu. Trener me poštedio, zato još nisam debitirao za Fenerbahče,” pojasnio je. Livaković se uz Luku Modrića i Joška Gvardiola našao među kandidatima za nagradu France Footballa.


“To je stvarno veliko priznanje za mene, međutim meni je najveća nagrada ona momčadska, to što smo bili drugi, a potom treći na svijetu. Drago mi je biti u društvu deset tako velikih vratara, a čestitam i Jošku na nominaciji za Zlatnu loptu, pogotovo jer je toliko mlad i uspjeh mu je izvanredan, kao i Luki koji drži tu konstantu. Lijepo je da hrvatska reprezentacija ima takve igrače, radimo čudesne rezultate i budućnost je u sigurnim rukama. Tu su još i Sosa, Ivanušec, Šutalo i ne moramo brinuti. Na dobrom smo putu,” dodao je. U petak osvajače srebra i bronce s posljednja dva World Cupa, u Rijeci očekuje ogled protiv Latvije, a tri dana kasnije gostovanje u Armeniji. Na ljestvici skupine D vodi Turska s devet bodova iz četiri utakmice, Armenija je druga sa šest bodova iz tri susreta, dok Hrvatska na trećem mjestu ima četiri boda iz dva susreta. Slijede Wales sa četiri boda iz četiri dvoboja, te Latvija bez bodova.




Podsjetimo, prve dvije reprezentacije iz svake skupine izborit će direktan plasman na EURO 2024. u Njemačkoj.