Nedjelja, 12. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

VELIKA ČAST!

Livaković nominiran za najboljeg golmana svijeta, Gvardiol i Modrić u izboru za Zlatnu loptu

Autor: R.H.

06.09.2023. 21:01
Livaković nominiran za najboljeg golmana svijeta, Gvardiol i Modrić u izboru za Zlatnu loptu

Foto: Reuters



Dominik Livaković dobio je još jedno veliko priznanje svog vratarskog umijeća. Naime, popularni ‘Livi’ je nominiran je za nagradu Lav Jašin koja se dodjeljuje najboljem vrataru svijeta, a u izboru uglednog France Footballa.


Uz našeg vratara, u konkurenciji su još i Mike Maignan, Yassine Bounou, Andre Onana, Ederson, Brice Samba, Emiliano Martinez, Thibaut Courtois, Aaron Ramsdale te Marc-Andre ter Stegen. Svečanost dodjele nagrada će se održati 30. listopada u Parizu.



Podsjetimo, Livaković je briljirao na Svjetskom prvenstvu u Katru, gdje je bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje hrvatske bronce. U osmini finala je obranio tri kaznena udarca Japancima, da bi u četvrtfinalu zavio u crno veliki Brazil. Svojim je obranama izluđivao Neymara i društvo, a u raspucavanju je zaustavio šut Rodryga. Sjajne partije je pružao i u dresu zagrebačkog Dinama, što je privuklo pozornost Fenerbahčea koji ga je i doveo ovo ljeto.


Velika čast je dodijeljena i Jošku Gvardiolu te Luki Modriću, koji su nominirani za Zlatnu loptu. Gvardiol je nedavno postao novi ‘Građanin’, potpisavši za Manchester City, a vrlo brzo se ustalio u prvih 11 momčad iPepa Guardiole.


Neuništivi hrvatski kapetan Luka Modrić je pak ovu nagradu osvojio 2018. godine, a ovo mu je već šesta nominacija.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Hrvatski nogometni savez (@hns_cff)