Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

HNL

Dinamo rutinski stigao do pobjede protiv Slaven Belupa, Bišćanova momčad nije imala milosti

Autor: Hina

15.04.2023. 21:30
Dinamo rutinski stigao do pobjede protiv Slaven Belupa, Bišćanova momčad nije imala milosti

Foto: Foto PIXSELL

Odmorena i motivirana momčad Igora Bišćana nije imala milosti prema gostima iz Koprivnice pobjedivši s uvjerljivih 4-0.



ZAGREB U susretu 29. kola SuperSport HNL-a Dinamo je na stadionu Maksimir pobijedio Slaven Belupo sa 4-0 i sada ima 12 bodova više od drugoplasiranog Hajduka.


“Modri” su dominirali cijeli susret i rutinski su stigli do bodova protiv Slaven Belupa koji je u srijedu izgubio od Hajduka u polufinalu hrvatskog Kupa.


Odmorena i motivirana momčad Igora Bišćana nije imala milosti prema gostima iz Koprivnice pobjedivši s uvjerljivih 4-0.




Već su prve minute pokazale u kojem će smjeru ići ova utakmica. Dinamo je u osmoj minuti mogao do vodstva. Prvo je Josip Mišić uzdrmao vratnicu, a u nastavku akcije odlično je pucao Martin Baturina, ali je Ivan Čović sjajno obranio.


U 12. minuti Čović je obranio i udarac Daria Špikića, a nakon kornera zaprijetio je i Mauro Perković. U 27. minuti hrvatski prvak je zasluženo poveo golom Josipa Drmića. Stefan Ristovski je sjajno ubacio s desne strane, Špikić je prenio loptu, a Drmić zabio za vodstvo.


Sedam minuta kasnije bilo je 2-0. Perković je ubacio, a Špikić glavom povećao prednost. U posljednjim trenucima prvog dijela Dinamo je nakon sjajne akcije postigao i treći pogodak. Baturina je proigrao Luku Ivanušeca, a on lagano prebacio Čovića.


U prvom poluvremenu gosti su imali samo jednu pravu priliku, u 40. minuti s ruba kaznenog prostora je pucao Arber Hoxha, no Dominik Livaković je sjajno reagirao.


U 61. minuti “Modri” su zabili i četvrti gol. Baturina je ubacio iz slobodnog udarca, a Josip Šutalo pogodio za konačnih 4-0.


U prvom subotnjem susretu Osijek i Lokomotiva su odigrali 2-2.


Bila je to odlična utakmica u kojoj je domaćin poveo, Lokomotiva okrenula rezultat, da bi Osijek u završnici izjednačio na 2-2. Domaćin je promašio i kazneni udarac.


Osijek je rano poveo. Adrian Barišić je u devetoj minuti proigrao Domagoja Bukvića na desnoj strani, uslijedila je povratna lopta za Naila Omerovića koji je idealno ubacio u sredinu, gdje je skočio Ramon Mierez i glavom pogodio gornji lijevi kut nemoćnog Nikole Čavline.


Lokomotiva je izjednačila u 22. minuti nakon što je Ibrahim Aliyu sjajno pogodio škaricama za 1-1. Branimir Cipetić je ubacio s lijevog krila, Aliyu je primirio loptu prsima, a potom “škaricama” pogodio za 1-1.


Osijek je u 31. minuti mogao do nove prednosti, međutim Josip Špoljarić nije realizirao kazneni udarac kojeg je skrivio Stojković. Špoljarić je pucao, no “pročitao” ga je Čavlina i sjajnom intervencijom sačuvao mrežu.


U 80. minuti gosti su okrenuli rezultat. Cipetić je ubacio na drugu stativu, Tuci je glavom spustio loptu u kaznenom prostoru za Kulenovića koji je iz blizine pogodio za 2-1.


No samo pet minuta kasnije Osijek je izjednačio. Fiolić je dugačkom loptom tražio Miereza, ispred domaćeg napadača do lopte je došao Čavlina, međutim gostujući vratar je napravio veliku pogrešku nespretno odbivši loptu što je Mierez iskoristio pogodivši glavom za 2-2.


U petak je Gorica na gostovanju pobijedila Šibenik sa 4-0, a u nedjelju se sastaju Varaždin – Istra 1961, te Rijeka – Hajduk.


Dinamo vodi sa 66 boda ispred Hajduka sa 54 i Osijeka sa 39 bodova. Rijeka i Varaždin imaju po 38 bodova, dok je Slaven Belupo ostao na 37 bodova.


Lokomotiva je osma sa 34 boda, a zadnje dvije pozicije drže Šibenik (24) i Gorica (23).