Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

ŽKK Zadar

Meko otvaranje, intenzivan završetak

17.10.2023. 14:00
Meko otvaranje, intenzivan završetak

Foto: Luka Jeličić



Košarkašice Zadra su rezultatski uvjerljivo otvorile novu sezonu. Konačnih plus 42 protiv Vodica (86:44) kazuje o laganom prolasku u daljnju fazu Kupa Ružica Meglaj-Rimac, no jednoznamenkasta prednost na poluvremenu upozorava da se nije radilo o potpunoj dominaciji svih 40 minuta. Svjesna je toga i trenerica Zadra Josipa Zanki koja je kao nedostatak istaknula nedovoljnu čvrstoću u prvom dijelu.


– Nisam zadovoljna izdanjem iz prvog poluvremena, jer nismo dovoljno čvrsto ušle u utakmicu. Cijeli tjedan smo se pripremale za susret te smo znale što nas čaka. Znale smo da će sa suprotne strane parketa stajati ekipa koja je neugodnija nego što je bila prošle godine, brza i niska, koja ulazi u tijelo. U prvih 20 minuta nismo našle pravi odgovor na takvu igru. Djevojkama ne mogu puno zamjeriti, osim same čvrstine. Zbog toga smo i u pripremnom periodu ciljano igrale s puno kvalitetnijim suparnicima. Možda nas je malo sputala činjenica da se radi o prvoj utakmici nove sezone, što je dovelo do nervoze u našim redovima – kazala je Zanki.


Nastavak susreta je pružio dijametralno suprotnu sliku. Zadranke su podigle agresivnost u obrani i dolazile do velikog broja laganih poena, dok su gošće pale te nisu uspjele pratiti visoki tempo domaće ekipe.




– U svlačionici smo se dogovorile da u nastavak moramo ući čvršće, jer je to jedini način na koji možemo odgovoriti na njihovu agresivnu obranu. Na kraju se to ispostavilo dovoljnim. Manje smo tražile šut, a više smo se oslanjale na dubinu u igru, završetke na koš i slobodna bacanja te smo se u trećoj četvrtini uspjele odlijepiti. Obrambeno smo puno bolje reagirale, pravovremeno smo se spajale u reketu te istrčavale na njihove šutove, pa su gošće u tom periodu zabile samo dva poena iz igre. Ove godine imamo iskustvo i širinu te možemo držati intenzitet, dok su ga Vodice u drugom poluvremenu izgubile, što je dovelo do tolikog pada u njihovoj igri – istaknula je trenerica Zadra.


Zadranke će za vikend u idućem kolu Kupa Ružica Meglaj-Rimac ugostiti Arx Crikvenicu, a pobjednik tog dvoboja će izboriti plasman u osminu finala hrvatskog ženskog košarkaškog kupa.