Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Kup Ružica Meglaj Rimac

Zadranke pobjedom protiv Vodica otvorile sezonu

Autor: Paulo Sarić

14.10.2023. 19:00
Zadranke pobjedom protiv Vodica otvorile sezonu

Foto: Luka Jeličić



Košarkašice Zadra pobjedom su otvorile novu sezonu. Igračice Josipe Zanki su u prvom službenom susretu igranom u drugom kolu Kupa Ružica Meglaj-Rimac na domaćem parketu svladale gošće iz Vodica rezultatom 86:44. Premda oslabljene neigranjem rekonvalescentice Josipe Zovko koja još nije spremna za napore utakmica, Zadranke su bez puno muke svladale susjede iz Šibensko-kninske županije, a ključnim se pokazalo otvaranje nastavka kada su djevojke u bijelim dresovima serijom 21-3 prelomile utakmicu i riješile pitanje prolaska u idući krug.


Otvoreno poluvrijeme


Prvih osam poena na susretu bilo je djelo domaćih košarkašica koje su dvoboj otvorile na željeni način, agresivno i s pregršt ritma, no kako je vrijeme odmicalo tako su i Vodičanke polako hvatale tempo igre u napadu te su u sedmoj minuti nakon ubačaja kapetanice Manuele Ježina prišle i na samo posjed zaostatka (12:9). Zadranke su odgovorile s dva realizirana napada, no ubrzo je svoju treću osobnu pogrešku dobila Edita Škec, pa se u drugu dionicu ušlo s u potpunosti otvorenih 16:12. Velik broj promašaja i izgubljenih lopti jasno je pokazivao da obje ekipe igraju prvu službenu utakmicu sezone, pa je za prvo veće odvajanje igračica Josipe Zanki valjalo sačekati 16. minutu kada je Valerija Prtenjača zaključila seriju 13:5 nakon koje je semafor pokazivao 31:21 za djevojke u bijelim dresovima. Na veliki odmor se otišlo s plus devet iz domaće perspektive (35:26), no već je samo otvaranje nastavka pokazalo da pobjeda otići u ruke Zadranki.


Pobjednička serija


Čvrsta i agresivna obrana u potpunosti je ugušila napade gostujućeg sastava koji je do prvih poena iz igre u stigao tek nakon sedam minuta u trećoj četvrtini, što su zadarske košarkašice iskoristile da serijom 21-3 odu na visokih plus 27 (56:29), nakon čega su riješene sve dileme oko pobjednica današnjeg dvoboja. Razigrale su se Prtenjača i Antonija Božić koje su prve došle do dvoznamenkastog učinka u domaćim redovima, pa se u posljednjih deset minuta ušlo s ugodnih 60:35 za igračice Josipe Zanki, koje su u završnici mirno privele susret kraju. Valerija Prtenjača je s 20 poena bila najefikasnija igračica utakmice, a pratile su je Lola Stipić i Antonija Božić koje su dodale po 15 koševa, dok je gošće predvodila Ana Krvavica s 15 poena. Zadranke će u idućem krugu Kupa Ružica Meglaj-Rimac odmjeriti snage s Arx Crikvenicom, a bolja ekipa iz tog dvoboja će izboriti plasman u osminu finala hrvatskog košarkaškog kupa.


ZADAR 86
VODICE 44




(16:12, 19:14, 25:9, 26:9)


ZADAR – Dvorana 3 ŠC Višnjik. Gledatelja: 69. Suci: I. Grbić i Darijan Jančijev.


ZADAR: Budija 11, Božić 15, Prtenjača 20, Stipić 15, Klarica 2, Brnas 8, Lisica 2, Rogić, Vidaković 4, Škec 4, Lisica, Rudić 5. Trenerica: Josipa Zanki.


VODICE: Kurkut 10, Čilač, Ježina 13, Vunić 1, Bilušić 2, Debra 1, Krvavica 15, Samohod 2, Buha, Obratov. Trener: Boris Vuković.