Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Šokiran

Predsjednik FIFA-e se oglasio nakon što su u terorističkom napadu u Bruxellsu ubijena dva švedska navijača

Autor: Hina

17.10.2023. 12:57
Predsjednik FIFA-e se oglasio nakon što su u terorističkom napadu u Bruxellsu ubijena dva švedska navijača

Foto: Gianni Infantino/Foto REUTERS

Naše misli su s ljudima Belgije i Švedske, njihovim nacionalnim timovima i njihovim savezima - napisao je Infantino



Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino rekao je u utorak da je “šokiran” i “tužan” zbog napada u kojem su u ponedjeljak u Bruxellesu ubijena dva švedska navijača prije kvalifikacijske utakmice za Euro 2024. između Belgije i Švedske.


“Duboko sam šokiran i tužan zbog tragične smrti dvojice Šveđana u Bruxellesu u blizini stadiona na kojem je Belgija ugostila Švedsku (…) U ime FIFA-e i nogometne zajednice šaljem duboke izraze sućuti obiteljima i prijateljima žrtava. Naše misli su s ljudima Belgije i Švedske, njihovim nacionalnim timovima i njihovim savezima”, napisao je čelnik Međunarodne nogometne federacije na Instagramu.


Dvojica švedskih državljana ubijena su u ponedjeljak navečer u Bruxellesu u napadu u blizini centra grada, nekoliko sati prije kvalifikacijske utakmice za Euro 2024. između Belgije i Švedske na stadionu King. Baldwin. Muškarac za kojeg se sumnja da je izveo ovaj napad, radikalizirani Tunižanin koji ilegalno boravi u Belgiji, smrtno je ozlijeđen tijekom policijske operacije u utorak ujutro.




Utakmica Belgija – Švedska prekinuta je nakon napada u poluvremenu pri rezultatu 1-1. Gosti su poveli u 15. minuti golom Viktora Gyokeresa, a izjednačio je Romelu Lukaku iz jedanaesterca u 31. minuti.