ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

ABA liga, 1. kolo

Jusup: Nisam zadovoljan, izgledali smo jako loše

Autor: Andrija Dešpoja

30.09.2023. 21:14
Jusup: Nisam zadovoljan, izgledali smo jako loše

Foto: Filip Roganović/KK Budućnost/ABA liga



Kada na otvaranju nove sezone u kojoj se želi biti i bolji nego jako dobre prošle, onda se ne bi smjelo dopuštati rezultatsku blamažu. Bez obzira što je s druge strane terena stajala jedna od najjačih abaligaških momčadi, 30 minusa je rezultat koji je donio mnogo briga Danijelu Jusupu koji se složio s predstavnicima medija da mu momčad nije nimalo izgledala dobro na parketu.


Lovro Mazalin (KK Zadar)

FOTO: Filip Roganović/KK Budućnost/ABA liga


Budućnost je potvrdila kvalitetu, ali i izdominirala cijelim dvobojem, a Zadrani su ostali veliki dužnici nakon 40 minuta u Morači.


– Vidjeli smo jednosmjernu utakmicu u kojoj je domaćin od samog početka dominirao. Dobili su sve četvrtine, igrali su nadahnuto, a mislim da smo im i mi u tome pomogli, jer je naše izdanje bilo jako loše. U prvom redu energetski, a ono što me najviše naljutilo na početku je bio napadački skok domaćina. To sam naglasio kao bitnu stavku u pripremi utakmice, no nisu moji igrači to i usvojili, i bilo je samo pitanje vremena kada će domaćin početi pogađati. Nisam zadovoljan, i ako budemo ovako izgledali u drugim utakmicama očekuje nas grčevita borba za ostanak – kazao je trener Zadra nakon poraza, dok je strateg domaćina Petar Mijović u dijametralnom suprotnom raspoloženju dočekao susret s predstavnicima sedme sile.


Patrik Jambrović (KK Zadar)

Filip Roganović/KK Budućnost/ABA liga




– Iskreno, pribojavali smo se ove utakmice, prvo zbog kvalitete koje Zadar ima, a neki igrači su nam ušli u dvoboj s jednim ili nijednim treningom. Otvorili smo s dosta energije i dosta dobrih rješenja u fazi napada, a obrana nam je bila na zavidnoj razini tijekom cijelog susreta. Znali smo da će na naše niže petorke Zadar odgovoriti leđnom igrom Ramljaka i Božića, propustili smo nekoliko situacija zbog nedostatka fokusa, no poslije smo se sabrali. Sve u svemu, jako važna pobjeda za nas i otvoriti ABA sezonu protiv jednog Zadra s 30 razlike daje nam puno razloga za samopouzdanje – kazao je strateg Budućnosti nakon visoke pobjede na otvaranju ABA lige.