Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Prva liga

Izgubile tri najbolje momčadi, najgore prošao Kontrol Biro

Autor: Juraj Vunjak

27.03.2024. 14:17
Izgubile tri najbolje momčadi, najgore prošao Kontrol Biro

Foto: Futsal winter fest



Sve tri najbolje momčadi elitnog razreda Udruge za mali nogomet Zadarske županije osjetile su gorak okus poraza u 23. kolu. Ploča je šokirala lidera natjecanja Varoš i porazila ga rezultatom 1:0. U napetom susretu čitavo vrijeme nije bilo pogodaka, no u posljednjoj minuti utakmice Jurjević-Adžić pronalazi protivničku mrežu i donosi svojoj momčadi veliku pobjedu. Varoši je ovo prvi poraz nakon pet utakmica. Ploča je ovom pobjedom prekinula niz od tri poraza za odmak od opasne zone i uključivanje u borbu za doigravanje.


Šestica »mladića«


Najveći derbi kola odvio se između drugog u ligi Kontrol Biroa i četvrtoplasiranih Young Boysa koji je završio velikom pobjedom 6:0 za klub iz Smilčića. Pobjednička momčad do golova je došla pomoću triju duplih strijelaca Abramovića, Jurića i Stojčevića. Smilčićki klub je ovom pobjedom zasjeo na treće mjesto tablice i približio se momčadi Teatra koja ima pet bodova više, te još uvijek ima izglede izglede i izravan plasman polufinale. Pomak na tablici »mladići« su zaradili i zahvaljujući pobjedi Torova iz Biograda koji su iznenadili dotad trećeplasiranu Murvicu (2:1). Murvičani su poveli pogotkom Rodića u prvom poluvremenu te je rezultat duže vrijeme ostao nepromijenjen. Činilo se kako će favoriti doći do nove pobjede, ali sjajna biogradska momčad nije odustajala te je u posljednjih sedam minuta uz pomoć strijelaca Birkića i Tolića došla do dva gola koja su joj donijela konačnu pobjedu.


Stanovi su potvrdili status favorita i dominantnim performansom porazili Brodaricu 7:1. U strijelce pobjedničke momčadi upisala su se čeitiri različita igrača od kojih je najraspoloženiji bio Marin Mikulić koji je postigao hat- trick. Jedini gol za momčad Brodarice postigao je Rončević u posljednjoj minuti susreta. Stanovi su nakon ove pobjede zasjeli na peto mjesto lige, gdje su s 35 bodova izjednačeni s Višnjikom i Kanelom što znači kako svaka naredna utakmica može odlućivati o plasmanu u doigravanje. Brodarica je najlošije plasirana momčad prvenstva te joj je sa samo jednim osvojenim bodom ispadanje iz lige već sada garantirano.


Višnjik u problemima




Sinjoretovo je u sjajnoj utakmici porazilo petoplasirani Višnjik rezultatom 4:1. Golove pobjedničkoj momčadi donijela su dva dvostruka strijelca Filip Batur i Joso Kalac, dok je jedini pogodak za Višnjik postigao Josip Baždarić u posljednjoj minuti susreta. Višnjik je zahavljajući ovom porazu pao na šesto mjesto na kojem je izjednačen sa Stanovima, dok je Sinjoretovo osmo. U mini krizi nalazi se Višnjik koji je u tri posljednje utakmice upisao samo jedan bod, a nalazi se na posljednjem mjestu koje vodi u četvrtfinale. Raštane Kanela je potvrdila status favorita i slavila protiv Idasse iz Nadina rezultatom 2:1. Bila je ovo vrlo burna utakmica s nekoliko žutih i dva crvena kartona na obje strane. Pogotke za klub iz Raštana postigli su Čirjak i Pavlović, dok je za momčad iz Nadina zabio Bandalo. Kanela se s nova tri boda utvrdila na sedmom mjestu tablice te je izjednačena sa šestoplasiranim Višnjikom.


Kontra Taxi Rogić uvjerljivo je slavio protiv Plovanije rezultatom 3:0. Nakon sporijeg prvog poluvremena u kojem nijedna momčad nije došla do pogotka, »Taksisti« su se u drugom dijelu razigrali i zaredali tri gola koja su im donijela konačnu pobjedu i nova tri boda. Jedan pogodatk za pobjednike postigao je Erlić, dok je David Medvidović dvaput svladao protivničkog vratara.



SINJORETOVO   4


VIŠNJIK   1


Strijelci: 1:0 Kalac (20’), 2:0 Batur (25’), 3:0 Batur (34’), 4:0 Kalac (34’), 4:1 Baždarić (40’).


SINJORETOVO: Katuša, Kalac, Lepur, Kožul, Katalinić, Čavka, Batur, Ljumeži, Marinović. Trener: Marko Katalinić.


VIŠNJIK: Tomljanović, Lončar, M. Baždarić, Baljak, Čakarun, Škibola, Vulić, J. Baždarić, Dunić, Brkić, T. Baždarić. Trener: Đani Milin.



IDASSA    1


KANELA    2


Strijelci: 0:1 Čirjak (19’), 0:2 Pavlović (29’), 1:2 Bandalo (34’).


IDASSA NADIN: Dražina, Ninčević, Bandalo, Stojanov, Silov, Jovančević, Čirjak. Trener: Vedran Viniceta.


KANELA RAŠTANE: Birkić, Mršić, Čirjak, Pavlović, Colić, Stojanov, Kojić, Peraić. Trener: Luka Zrilić.



STANOVI     7


BRODARICA    1


Strijelci: 1:0 Mikulić (7’), 2:0 Maruna (9’), 3:0 Sentić (15’), 4:0 Mikulić (18’), 5:0 Popov (23’), 6:0 Popov (24’), 7:0 Mikulić (24’), 7.1 Rončević (40’).


STANOVI: Perica, Dražević, Mikulić, Žuža, Maruna, Sentić, Banović, Tikulin, Popov, Jakušić. Trener: Tomislav Zelić.


BRODARICA: Rončević, V. Buljat, Perić, F. Buljat, Pavičić, Volpi-Koal, Rados. Trener: Martin Škoda.



VAROŠ   0


PLOČA    1


Strijelac: 0:1 Jurjević-Adžić (40’).


VAROŠ: Baričić, Kolega, Kresović, Jurjević, Jurlina, Lovretić, Oljica. Trener: Marko Vukić.


PLOČA: Pilipović, Volpi-Kobal, Jurjević-Adžić, Jurjević, Vulić, Zebić, Šarić, Maričić, Gavran. Trener: Ivan Jurjević- Škopinić.



KONTROL BIRO   0


YOUNG BOYS   6


Strijelci: 0:1 Abramović (12’), 0:2 Jurić (16’), 0:3 Abramović (18’), 0:4 Stojčević (22’), 0:5 Jurić (25’), 0:6 Stojčević (39’).


KONTROL BIRO: Škoda, Genda, Anić, Zanki, Kresović, Gambiraža, Nekić, Šušić. Trener: Dino Kevrić.


YOUNG BOYS: Lončar, Ilić, Bilaver, Jurić, Abramović, Šušak, Stojčević. Trener: Nikola Ilić.



PLOVANIJA   0


KONTRA   3


Strijelci: 0:1 Medvidović (21’), 0:2 Erlić (33’), 0:3 Medvidović (38’).


PLOVANIJA: Toman, Ban, Junaković, Glavan, Brajković, Srzić, Matak, Tino Junaković, Toni Kunaković, Tomić, Čirjak. Trener: Alen Juričić.


KONTRA TAXI ROGIĆ: Žura, Ozlović, Bubalo, Kevrić, Žilić, Modrić, Medvidović, Eerlić, Dujmović, Župan. Trener: Toni Galov.



MURVICA   1


TOROVI   2


Strijelci: 1:0 Rodić (13’), 1:1 Tolić (33’), 1:2 Birkić (36’).


MURVICA: Jarmanović, Škara, Martin Surać, Bašić, Matija Surać, Mario Surać, Burčul, Rodić, Marković, Frankjkić, Dodik, Lučić. Trener: Hrvoje Čulina.


TOROVI: Knez, Birkić, Radić, Tolić, Mrkić, L. Kulaš, Vodopija, D. Kulaš. Trener: Niko Peraić.