Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Bruno Grgić

Zadarski hit igrač proljetne sezone: "Forma je rezultat odličnih priprema"

Autor: Alen Plahinek

27.03.2024. 11:21
Zadarski hit igrač proljetne sezone:

Foto: Mate Komina



Sjajnu sezonu igra Zadar ove godine i juri prema jačem rangu. Za prvo mjesto na tablici zaslužni su svi, no između svih njih zasjala je nova mlada zvijezda zasjala je na zadarskom nogometnom nebu. Riječ je o 19-godišnjem Bruni Grgiću koji ove sezone zabija kao na traci. Može se Bruno pohvaliti s pet pogodaka na svojem kontu u šest odigranih susreta u 2024. godini.


– Drago mi je što zabijam, no uspjesi nisu zasluga pojedinca. Svi moramo raditi i biti na razini. Uvijek ima netko kome je bolji dan, tko će odlučiti susret, napraviti prevagu na terenu. Trenutačna forma rezultat je toga što sam jako dobro odradio pripreme. Odigrao sam u zimskoj polusezoni sedam-osam utakmica i onda je stigla ozljeda. Popucali su mi ligamenti tetive i to me maknulo s travnjaka. Ipak, radio sam puno na fizičkoj spremi, kada sam mogao radio sam i s loptom jako puno, individualno i sada se to isplaćuje – kazao je Grgić koji već u svojim ranim godinama naznačio da bi mogao biti veliki talent, jer Hajduk ne uzima »bilo koga«.


Od Hajduka do Sesveta


– Od prvog razreda srednje škole sam bio u Splitu. Proveo sam tamo jako lijepe tri godine. Naravno da sam bio presretan kada sam saznao da me Hajduk želi, to je klub koji volim i za kojeg navijam. Puno dobroga su mi te tri godine donijele, od razvoja kao igrača do razvoja kao mlade osobe. Otišao sam u Split bez roditelja, tako da sam se s 15 godina morao sam snalaziti i to me prilično izgradilo.




Posljednju cijelu juniorsku sezonu Grgić je odradio u Sesvetama.


– Zbog starosnih godina to mi je bilo posljednja cijela sezona u juniorima, a početkom te sezone imao sam ozljedu koja me na kratko maknula s travnjaka. Kada u juniorima Hajduka jednom budete zamijenjeni, jako teško je upasti ponovno unutra jer je konkurencija i velika i kvalitetna. Pričao sam s prijateljem svojim koji me zastupa i rekao kako želim tu igrati, a ne sjediti na klupi. Gledali smo klub u Prvoj HNL i ispale su Sesvete. Odlična odluka. Za sada u karijeri bio mi je to najljepši period. Odlična se momčad skupila, trener je bio također jako dobar. Zaista sam tamo jako puno napredovao i uživao, koliko god se juniorski nogomet jako razlikuje od seniorskog.


Cilj Premiership


Prvi seniorski koraci trebali su biti odrađeni u dresu Hrvatskog viteza iz Posedarja, no zbog objektivnih razloga Grgić je stigao u Zadar.


– Imao sam dogovor s tadašnjim trenerom Markom Pinčićem da dođem u Vitez, ništa obvezno, nego tako da probam, treniram pa ćemo vidjeti. Nije išlo zbog prijevoza. Živim u Bibinjama, nemam vozačku dozvolu i onda sam trebao roditelje svaki puta tražiti za prijevoz do Posedarja, a to bi u nekom duljem vremenskom intervalu bilo prezahtjevno, stoga sam došao u Zadar. Ovdje je i bliže i uvjeti su bolji – objasnio je Grgić te se dotakao Viteza, današnjeg protivnika u četvrtfinalu Županijskog kupa.


– Znam za tu »tradiciju« pobjeda Viteza nad Zadrom. Nikada nisam igrao protiv njih, međutim znam o kakvoj se momčadi radi. Vjerujem u pobjedu, u jako dobroj smo formi, vjerujem da možemo uzeti Kup jer je cilj biti nositelj nogometa u Županiji. Vrlo smo kvalitetna momčad, imamo dovoljan broj igrača na svakoj poziciji i nadam se dvostrukoj kruni na kraju sezone – kazao je Grgić.


Kao i za klupske, Grgić zna i za osobne ciljeve.


– Profesionalno se baviti nogometom, odnosno živjeti od njega. Nogomet mi je u biti jedina stvar na koju sam u potpunosti fokusiran. Jednog dana bilo bi lijepo zaigrati u Premiershipu, no to je jako, jako daleko. Prvo da dođem do HNL-a, to će biti već uspjeh, a onda dalje ćemo vidjeti – zaključio je Grgić.


 


Posedarska poslastica


Danas od 16 sati na rasporedu su četvrtfinalni okršaji Županijskog kupa. Jako puno očiju bit će usmjereno na susret Hrvatskog viteza i Zadra u Posedarju. Uz Primorac dvije najjače momčad u županiji susrele su se ponovno u ovaj fazi natjecanja, kao i prošle godine. Upravo je »taj« Hrvatski vitez »trn u peti« Zadranima koji na pobjedu protiv momčad iz Posedarja čekaju još od davnih dana kada svijet nije znao što je virus COVID-19. Sada kad je »vječni prvak« Primorac ispao, sve su karte otvorene, ali nekako se naslućuje kako bi upravo pobjednik ovog dvoboja mogao otići »do kraja«.


Ostale parove četvrtfinala čine županijski prvoligaši. Proljetni hit 1. ŽNL Škabrnja ‘91 je na svojim Vlačinama veliki favorit protiv Abecede sporta, Bibinje u vrlo jakom okršaju čekaju Galovac na svojem terenu, dok s obzirom na trenutačnu formu najslabiji četvrtfinalni par čine Nova zora i Polača.