Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Hrvatski Vitez Posedarje

Ivan Šimurina: Bit će ovo veliki izazov

Autor: Šime Ćurko

17.01.2024. 11:28
Ivan Šimurina: Bit će ovo veliki izazov

Foto: Mate Komina



Nogometaši Hrvatskog viteza počeli su pripreme za drugi dio sezone u Trećoj NL Jug. Premda najavljen kao privremeno rješenje, na klupi Posedaraca za sada će ostati Ivan Šimurina, koji je posljednjih sezona bio pomoćni trener Kristijanu Tuti, Josipu Butiću, Darku Vukiću, Marku Pinčiću.


– U razgovoru s Upravom kluba dogovorili smo da ostajem trener i da ću krenuti s momčadi u drugi dio sezone. Vidjet ćemo kako ćemo se igrači i ja snaći u tome, pa ćemo odlučiti hoću li ostati do završetka lige, ili će klub tražiti drugo rješenje. Premda dobro poznajem momčad, ovo je veliki izazov za mene – kaže Šimurina, koji je s nogometom počeo u mlađim uzrastima NK Zadra, za kojeg je nastupao u Prvoj HNL. Pola sezone proveo je u austrijskom GAK-u, a bio je i član Istre 1961, te slovenskog Kopra, da bi s igračkom karijerom završio i s trenerskom krenuo u Hrvatskom vitezu. Upisao je i ukupno četiri nastupa za hrvatsku reprezentaciju do 17 i 18 godina.


Šimurina još nema potvrđen igrački kadar za proljeće. Za sada se zna da je otišao standardni branič Ivan Tokić. a na izlaznim vratima je i Marko Jordan. Na prvom treningu bio je Nino Jurjević Adžić, dosadašnji član Bibinja, jesenas prvi strijelac Prve ŽNL.




– Računamo na većinu igrača iz prvog dijela natjecanja, ali klub se još s nekima od njih tek treba dogovoriti. Proljeće vidim kao dobru priliku za afirmaciju mladih igrača, koji mogu stasati uz one iskusne, od kojih su neki igrali i Prvu HNL. Mogla bi to biti dobra kombinacija – zaključuje Šimurina, s kojim su u stručnom stožeru Davor Demo te Ante Džaja, trener vratara.


Ivica Klanac, predsjednik HV-a, ističe da je osim uspješnog nastavka natjecanja u Trećoj NL, cilj i osvajanje Županijskog kupa.


– U ligi želimo ići samo naprijed, prema prvom, drugom, trećem mjestu. Svakako, prema vrhu. Velika nam je želja Županijski kup, u kojem nam Primorac posljednjih godina remeti planove. Nadamo se da ćemo ovaj put otići do kraja – kaže Klanac.


Poznat je i raspored trening utakmica Hrvatskog viteza. Prvi suparnik 25. siječnja bit će Dinamo (Domašinec), slijede Abeceda ZDC (31. siječnja), Primorac (3. veljače), Velebit Benkovac (10. veljače), Nehaj (17. veljače).